Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επενδύσεις 150 εκατ. ευρώ στο Grand Hyatt Athens

Τι προβλέπει το επενδυτικό project των Hines και Henderson Park στο ξενοδοχείο της λεωφόρου Συγγρού. Εμφαση στους συνεδριακούς χώρους. Πότε ολοκληρώνονται οι εργασίες.

Επενδύσεις 150 εκατ. ευρώ στο Grand Hyatt Athens

Στο μεγαλύτερο Grand Hyatt της Ευρώπης θα μεταμορφωθεί το 2023 το Grand Hyatt Athens στη λεωφόρο Συγγρού, όταν ολοκληρωθεί η επένδυση των 150 εκατ. ευρώ, η οποία, εκτός από την ανάπλαση του ιστορικού ξενοδοχείου που λειτουργούσε με την επωνυμία Athens Ledra, περιλαμβάνει την επέκτασή του στο όμορο ακίνητο το οποίο φιλοξενούσε μέχρι πρότινος τον κινηματογράφο Odeon Starcity.

Το νέο, πλήρως αναμορφωμένο Grand Hyatt Athens θα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο ξενοδοχείο της ελληνικής πρωτεύουσας τόσο σε επίπεδο συνεδριακών χώρων, όσο και σε επίπεδο δυναμικότητας δωματίων μετά το InterContinental Athenaum Athens που βρίσκεται επίσης στη λεωφόρο Συγγρού.

Το ξενοδοχείο που λειτουργούσε στο παρελθόν ως Athens Ledra, μετά τη ριζική ανακαίνισή του, έκανε επανεκκίνηση και υποδέχτηκε τους πρώτους επισκέπτες του τον Αύγουστο του 2018, ενώ η νέα πτέρυγα λειτουργεί από τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, με τις τελευταίες εργασίες να εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάιο.

Με την ένταξη του ακινήτου όπου λειτουργούσε στο παρελθόν ο κινηματογράφος Odeon, προστίθενται 227 νέα δωμάτια και σουίτες, με τη συνολική δυναμικότητα του νέου ξενοδοχείου να αριθμεί 548 δωμάτια. Ανάμεσα σε αυτά τα δωμάτια υπάρχουν και σουίτες με τη δική τους plunge pool, που αποτελούν το μοναδικό concept τέτοιου ύφους σε ξενοδοχείο πόλης στην Αθήνα.

Στο rooftop θα λειτουργήσουν μέχρι τον Μάιο δύο εστιατόρια, με την προσθήκη ενός νέου με ασιατική κουζίνα, εκτός του Interni, ενώ πέρα από την υπάρχουσα πισίνα, αναπτύσσεται μια νέα, η οποία μαζί με εκείνη του Αιθρίου και την εσωτερική του Spa θα καταστήσουν το Grand Hyatt Athens το μοναδικό ξενοδοχείο στην ελληνική πρωτεύουσα με τέσσερις πισίνες.

Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στους συνεδριακούς χώρους και στους χώρους ποικίλων εκδηλώσεων που καταλαμβάνουν πλέον τρία επίπεδα και αγγίζουν τα 4.400 τ.μ., με το Grand Hyatt Athens να διεκδικεί πλέον πρωταγωνιστικό ρόλο στο επαγγελματικό και κοινωνικό τοπίο της Αθήνας. Σημειώνεται ότι το ballroom Caryatids με χωρητικότητα 1.000 ατόμων, που βρίσκεται στο ισόγειο της Ο νέας πτέρυγας, θα είναι το μόνο αυτής της έκτασης στην πόλη με φυσικό φως ημέρας.

Ενδεικτικό της υψηλής σημασίας που έχουν οι συνεδριακοί χώροι για τη διοίκηση του ξενοδοχείου είναι το γεγονός ότι το κομμάτι του συνεδριακού τουρισμού καταλαμβάνει στο break even μερίδιο περίπου 45% - 55% ανάλογα με την εποχή.

Αυτή την περίοδο η πληρότητα στο ξενοδοχείο της λεωφόρου Συγγρού αγγίζει το 100%, με πολλά διεθνή συνέδρια και εταιρικές εκδηλώσεις να έχουν προγραμματιστεί μελλοντικά. Η αμερικανική αγορά αποτελεί ίσως τη μεγαλύτερη πηγή επισκεπτών για το Grand Hyatt Athens, με το μερίδιό της να φτάνει φέτος το 32%, ενώ ισχυρή ζήτηση καταγράφεται και από χώρες της Ευρώπης, όπως η Γερμανία και η Βρετανία, τη Μέση Ανατολή και το Ισραήλ.

Μέχρι στιγμής το κόστος αγοράς των δύο οικοπέδων, η ανάπλαση των υφιστάμενων χώρων και οι νέες κατασκευές προσεγγίζει τα 120 εκατ. ευρώ, ενώ με την ολοκλήρωση των εργασιών το αντίστοιχο ποσό εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί σε 150 εκατ. ευρώ. Ο όμιλος Knossians/Y&T Daskalantonakis έχει αναλάβει τη διαχείριση του ξενοδοχείου.

Το project ανήκει στην αμερικανική εταιρεία real estate Hines και στην ευρωπαϊκή επενδυτική πλατφόρμα ακινήτων Henderson Park, οι οποίες έκαναν από κοινού την πρώτη τοποθέτησή τους στο ξενοδοχειακό real estate της Αθήνας το 2017 όταν αγόρασαν το πρώην ξενοδοχείο Athens Ledra της λεωφόρου Συγγρού από πλειστηριασμό με επισπεύδουσα την Alpha Bank έναντι 33,05 εκατ. ευρώ, με στόχο την ανάπτυξη του πρώτου Grand Hyatt της ελληνικής πρωτεύουσας.

Μετά και την αγορά, έναντι 20,5 εκατ. ευρώ, από την Hines το 2019 του όμορου ακινήτου, όπου φιλοξενείτο το πρώην Odeon Starcity, το οκταώροφο Grand Hyatt θα αποτελέσει τελικά μία μονάδα με δυναμικότητα 548 δωμάτια, ενώ το InterContinental διαθέτει 563 δωμάτια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v