Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συμμαχία Ferrero με Alfa Pastry για νέα προϊόντα

Στην «κατάψυξη» μεταφέρεται η μάχη για τη Ferrero, που ξεκίνησε συνεργασία με την ελληνική Alfa Pastry για την τοποθέτηση κατεψυγμένων προϊόντων της στο HORECA και στη λιανική. Η στόχευση και το αποτύπωμα των δύο brands.

Συμμαχία Ferrero με Alfa Pastry για νέα προϊόντα

Τη βιομηχανία Alfa Pastry από την Κοζάνη, εκ των βασικών παικτών στα προϊόντα ζύμης, επέλεξε η ιταλική Ferrero για την τοποθέτηση των πρώτων προϊόντων κατάψυξης στην ελληνική αγορά.

Η είσοδος σε αυτή τη σχετικά νέα για τη Ferrero κατηγορία γίνεται με την τοποθέτηση στο HORECA και στη λιανική του προϊόντος Nutella Muffin. Το συγκεκριμένο προϊόν αποτελεί για την ιταλική Ferrero το πρώτο βήμα εισόδου στα ready to eat προϊόντα κατάψυξης στην Ελλάδα. Σύμφωνα με έρευνες της Nielsen που επικαλείται η Ferrero, το 64% των καταναλωτών επιθυμεί προϊόντα άμεσης κατανάλωσης.

Για τον ιταλικό όμιλο -έχει παρουσία στην Ελλάδα και συνεργασίες διανομής με τις εταιρείες Tasty Foods και ΕΛΓΕΚΑ στο ξηρό φορτίο και με τον όμιλο Ελληνικά Γαλακτοκομεία στο ψυγείο-, η συνεργασία με την Alfa Pastry τού δίνει πρόσβαση σε ένα κανάλι, αυτό της κατάψυξης, του HORECA και της λιανικής που μέχρι σήμερα δεν είχε. Από την άλλη, η Alfa Pastry μέσω της συνεργασίας της με τη Ferrero ενισχύει το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της με ένα ισχυρό διεθνές brand, ενώ εισέρχεται σε μια δραστηριότητα που μέχρι σήμερα δεν είχε αναπτύξει. Δηλαδή τις εμπορικές συμμαχίες με διεθνείς παίκτες, αξιοποιώντας το δίκτυο που έχει κτίσει στο HORECA και στη λιανική.

Λεπτομέρειες για τον χρονικό ορίζοντα της συνεργασίας και τους στόχους που έχουν τεθεί δεν έχουν γίνει γνωστές. Πέρυσι οι πωλήσεις της Alfa Pastry ξεπέρασαν τα 44,082 εκατ. ευρώ (+21%) και τα καθαρά της κέρδη ανήλθαν στα 5 εκατ. ευρώ (+66,66%). Οι εξαγωγές της αυξήθηκαν κατά 44% ενώ πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες πωλήσεις -έχουν σταλεί τα πρώτα δείγματα- στις ΗΠΑ. Το πρώτο εξάμηνο της φετινής χρονιάς ξεκίνησε την υλοποίηση νέου επενδυτικού πλάνου ύψους 5,5 εκατ. ευρώ για επέκταση των γραμμών παραγωγής του εργοστασίου της στην Κοζάνη.

H Ferrero International SA Greece ΜΕΠΕ -μέλος του ομίλου Ferrero International SA- εμφάνισε πωλήσεις στη χρήση που ολοκληρώθηκε στις 30 Αυγούστου του 2021 (τελευταίος δημοσιευμένος ισολογισμός στο ΓΕΜΗ) 45,259 εκατ. ευρώ από 40,271 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 1,263 εκατ. ευρώ από 1,007 εκατ. ευρώ.

Εκτός από την είσοδο της Ferrero στην Ελλάδα με το Nutella Muffin ο ιταλικός όμιλος εισήλθε τους τελευταίους μήνες και στην κατηγορία των premium παγωτών. Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο αν, πότε και με ποιον συνεργάτη θα αποφασίσει να φέρει τα παγωτά της στην Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v