Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξαφνική αναστολή στην ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης - Σμύρνης

Ανταποκριτής του πρακτορείου Anadolu επικαλείται στελέχη της ελληνικής εταιρείας για να μεταδώσει ότι τα ταξίδια δεν είχαν αρκετή ζήτηση τους χειμερινούς μήνες.

Ξαφνική αναστολή στην ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης - Σμύρνης

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ Σμύρνης και Θεσσαλονίκης, η οποία ξεκίνησε στις 10 Οκτωβρίου, αναστέλλεται και η ακριβής ημερομηνία έναρξης των δρομολογίων της καλοκαιρινής σεζόν θα καθοριστεί με νεότερη ανακοίνωση, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ. 

Το πρώτο ελληνικό οχηματαγωγό και επιβατηγό πλοίο “Smyrna di Levante” της γνωστής ελληνικής εταιρείας aπό την έναρξη των δρομολογίων στις 10/10/2022 πραγματοποίησε ήδη 40 ταξίδια, ανακοίνωσε η Levante Ferries κι ευχαριστεί όλους όσους συνεργάστηκαν μαζί της για την επιτυχή υλοποίηση αυτού του «μοναδικού εγχειρήματος».

Ανταποκριτής του πρακτορείου Anadolu επικαλείται στελέχη της ελληνικής εταιρείας για να μεταδώσει ότι τα ταξίδια δεν είχαν αρκετή ζήτηση τους χειμερινούς μήνες και σταματούν μέχρι τις 31 Μαρτίου με «τελευταίο ταξίδι την επιστροφή στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του παραρτήματος του Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου στη Σμύρνη, Γιουσούφ Οζτκούρκ, δήλωσε ότι για την ελληνική εταιρεία είναι ασύμφορη αυτή η θαλάσσια γραμμή.

Σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα ο Οζτούρκ εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την αναστολή της σύνδεσης Σμύρνης- Θεσσαλονίκης, λέγοντας ότι «η απόφαση δεν είναι αποδεκτή από εμάς, καθώς έχουν πραγματοποιηθεί μελέτες σ’ αυτή τη γραμμή για σχεδόν 8 χρόνια με στόχο να μεταφέρονται ταχύτερα τα εξαγωγικά φορτία της Τουρκίας στην Ευρώπη».

Ο Τούρκος αξιωματούχος ανέφερε παράλληλα ότι η συρρίκνωση του παγκόσμιου εμπορίου άσκησε πίεση και στο θαλάσσιο εμπόριο και ότι ο Παγκόσμιος Δείκτης Εμπορευματοκιβωτίων μειώθηκε κατά 7% την εβδομάδα της 24ης Νοεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v