Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Endless EC: Βλέπει τζίρο-ρεκόρ άνω των €72 εκατ. φέτος

Στα 58,53 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις το 2021, με κέρδη 1,6 εκατ. ευρώ. Ο σχεδιασμός και οι προβλέψεις.

Endless EC: Βλέπει τζίρο-ρεκόρ άνω των €72 εκατ. φέτος

Σε ρεκόρ τζίρου προσβλέπει το 2022 η Endless EC - Ευρωχαρτική, ως αποτέλεσμα της αύξησης της δραστηριότητάς της στη Ho.Re.Ca. και της ενίσχυσης των μεριδίων της στα supermarket αντιμετωπίζοντας το πληθωριστικό κύμα με μετακύλιση του επιπλέον κόστους στα προϊόντα.

Η διοίκηση της Endless EC, που φέρεται να σχεδιάζει νέες επενδύσεις, εκτιμά ότι οι πωλήσεις θα κινηθούν στην περιοχή των 72 εκατ. ευρώ, για πρώτη φορά στην ιστορία της χαρτοβιομηχανίας. Πρόκειται για τζίρο που θα είναι κατά βάση πληθωριστικός και λιγότερο αποτέλεσμα όγκου πωλήσεων. Σε επίπεδο κερδοφορίας η γνωστή χαρτοβιομηχανία προβλέπει αύξηση, κυρίως σε επίπεδο EBITDA και κερδών προ φόρων.

Οφέλη αναμένονται από την ενοικίαση αποθήκης στην Θέση Ρυκιά στον Ασπρόπυργο, η οποία έχει επιφέρει ήδη μείωση του λειτουργικού κόστους. Τις εκτιμήσεις της διοίκησης για βελτίωση μεγεθών ενθαρρύνουν, όπως υποστηρίζει, οι επενδύσεις των τελευταίων ετών σε παραγωγικές εγκαταστάσεις και μηχανολογικό εξοπλισμό που προσδίδουν δυναμική στις πωλήσεις και στις συνέργειες κόστους, καθώς και τα ποιοτικά προϊόντα σε καλύτερες τιμές από αντίστοιχα προϊόντα στον ανταγωνισμό.

Επιπλέον, η Endless EC ενισχύει σταθερά τις συνεργασίες της με μεγάλους λιανέμπορους σε προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας και ετοιμάζει ένα νέο πρόγραμμα επενδύσεων το οποίο θα προχωρήσει ανάλογα με τις συνθήκες στο οικονομικό περιβάλλον και τις εξελίξεις στον κλάδο χαρτικών όπου δραστηριοποιείται.

Εν τω μεταξύ, εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τις επιπτώσεις της κρίσης, που εμφανίστηκαν σε πρώτη φάση στο κόστος πρώτων υλών και συσκευασίας κατά το α' εξάμηνο του 2021. Ακολούθησε η αύξηση στο κόστος αγοράς πρώτης ύλης χαρτιού, το οποίο είχε βρεθεί σε ιστορικά χαμηλά (800 ευρώ/τόνο) ενώ στο β' εξάμηνο του 2021 εκτοξεύθηκε το ενεργειακό κόστος. Παρατηρήθηκε σταδιακά όξυνση του φαινομένου των ανατιμήσεων στο χαρτί και αύξηση του πληθωρισμού.

Η εταιρεία αντέδρασε γρήγορα αναδιατάσσοντας την εμπορική και τιμολογιακή της πολιτική. Επίσης προέβη στην επανεκτίμηση της αξίας των πάγιων περιουσιακών της στοιχείων που αφορούν σε γήπεδα και κτίρια και σύμφωνα με το ∆ΛΠ16 και τις νέες αξίες των ακινήτων της σχηματίσθηκε αποθεματικό 1,6 εκατ. ευρώ.

Αναφορικά με τις επιδόσεις το 2021, η Endless EC εμφάνισε αύξηση τζίρου και όγκων πώλησης το 2021. Ειδικότερα, οι πωλήσεις ανήλθαν σε 58,53 εκατ. ευρώ αυξημένες κατά 2,52%, τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) ανήλθαν σε 3,9 εκατ. ευρώ έναντι 4,5 εκατ. ευρώ στην προηγούμενη χρήση και τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 1,63 εκατ. ευρώ από κέρδη 1,06 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Επίσης, οι συνολικές υποχρεώσεις της εταιρείας ανήλθαν σε 43,86 εκατ. ευρώ από 46,53 εκατ. ευρώ αντίστοιχα και ο συνολικός δανεισμός της διαμορφώθηκε σε 26,42 εκατ. ευρώ από 29,23 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Η εταιρεία απασχολεί 243 εργαζόμενους στον ∆ήμο Ασπροπύργου όπου διατηρεί την έδρα της και στη Θεσσαλονίκη όπου διατηρεί υποκατάστημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v