Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Aegean Sea Lines αγοράζει το οχηματαγωγό Rosella από την Viking Line

Το πλοίο θα τερματίσει την υπηρεσία του στις 8 Ιανουαρίου 2023. Η παράδοση θα πραγματοποιηθεί κατά το δεύτερο εξάμηνο του Ιανουαρίου 2023. Το πλοίο ανήκει στον στόλο της Viking Line από το 1980. Η Rosella θα εξυπηρετεί το Αιγαίο.

Η Aegean Sea Lines αγοράζει το οχηματαγωγό Rosella από την Viking Line

Η ελληνική ακτοπλοϊκή εταιρεία Αegean Sealines Maritime του Ομίλου Ευγενίδη συμφώνησε να αγοράσει από τη νορβηγική Viking Line το οχηματαγωγο πλόιο M/S Rosella .

Η τιμή πώλησης είναι 11,25 εκατ. ευρώ και θα δημιουργήσει λογιστικό κέρδος περίπου 8,6 εκατ. ευρώ κατά το πρώτο τρίμηνο του 2023, σύμφωνα με χρηματιστηριακή ανακοίνωση της νορβηγική εταιρείας.

Το πλοίο θα τερματίσει την υπηρεσία του στις 8 Ιανουαρίου 2023. Η παράδοση θα πραγματοποιηθεί κατά το δεύτερο εξάμηνο του Ιανουαρίου 2023. Το πλοίο ανήκει στον στόλο της Viking Line από το 1980. Το Rosella θα πλεύσει υπό ελληνική σημαία και θα εξυπηρετεί το Αιγαίο.

Το καράβι υπηρετεί στον στόλο της Viking Line από το 1980. Το Rosella θα πλεύσει υπό ελληνική σημαία και θα εξυπηρετεί το Αιγαίο.

Το Rosella είναι ένα μεγάλο συμβατικό επιβατηγό -οχηματαγωγό πλοίο που μπορεί να φιλοξενήσει 1.530 επιβάτες και να μεταφέρει 340 αυτοκίνητα.

Η υπηρεσία του πλοίου στη Viking Line έφτασε στο τέλος της. Αν και η Rosella έχει συντηρηθεί καλά και διατηρεί καλά πρότυπα, δεν θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις αυστηρές απαιτήσεις της Viking Line για ελάχιστη περιβαλλοντική απόδοση, ειδικά για εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, στο μέλλον.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v