Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Ολοκληρώθηκε το ντιλ για τα POS

Ολοκληρώθηκε η πώληση του 51% της NBG Pay στην EVO Payments έναντι τιμήματος €158 εκατομμυρίων. Ενισχύονται κατά 60 μονάδες βάσης τα κεφάλαια.

Εθνική: Ολοκληρώθηκε το ντιλ για τα POS
Χριστίνα Θεοφιλίδη, Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής, Εθνική Τράπεζα και Darren Wilson, Πρόεδρος, EVO International

Η Εθνική Τράπεζα («ΕΤΕ»), σε συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης της 17ης Δεκεμβρίου 2021, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι, μετά την λήψη των απαιτούμενων εποπτικών εγκρίσεων, ολοκλήρωσε την πώληση του 51% του μετοχικού κεφαλαίου της NBG Pay A.Ε. («NBG Pay») στην EVO Payments, Inc («EVO») έναντι τιμήματος €158 εκατομμυρίων. Η ΕΤΕ προηγουμένως εισέφερε στην NBG Pay την δραστηριότητα αποδοχής πράξεων πληρωμής μέσω απόσχισης κλάδου. Επιπρόσθετα, υπεγράφη μια μακροχρόνια αποκλειστική εμπορική συμφωνία μεταξύ της ΕΤΕ, της NBG Pay και της EVO.

Η συνεργασία αυτή αναμένεται να δημιουργήσει σημαντική αξία από συνέργειες που θα προκύψουν μέσω του συνδυασμού της μεγάλης πελατειακής βάσης της ΕΤΕ και της τεχνολογικής εξειδίκευσης της EVO στις υπηρεσίες πληρωμών. Η συναλλαγή αναμένεται να αυξήσει τον proforma Δείκτη Κεφαλαίου Κοινών Μετοχών Κατηγορίας 1 της ΕΤΕ καθώς και τον Δείκτη Συνολικών Κεφαλαίων κατά περίπου 60 μονάδες βάσης με ημερομηνία αναφοράς 30.09.2022.

H EVO (NASDAQ: EVOP) είναι μια εταιρεία με ηγετική θέση στην παροχή τεχνολογιών και υπηρεσιών πληρωμής με παρουσία σε πάνω από 50 αγορές σε όλο το κόσμο. Η EVO προσφέρει μια γκάμα πρωτοποριακών, αξιόπιστων και ασφαλών λύσεων πληρωμής σε εμπόρους κάθε μεγέθους, από μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέχρι πολυεθνικές εταιρείες και οργανισμούς σε όλη την υφήλιο.

Η UBS Europe SE ενήργησε ως αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος της ΕΤΕ και η δικηγορική εταιρεία Καρατζά και Συνεργάτες ως επίκουροι νομικοί σύμβουλοι για τη συναλλαγή. H Octane Σύμβουλοι Επιχειρήσεων συμβούλευσε την ΕΤΕ σε θέματα αδειοδότησης, ενώ η KPMG Αdvisors ΜΑΕ ενήργησε ως σύμβουλος επί λογιστικών και φορολογικών θεμάτων. Επιπρόσθετα, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΕ έλαβε ανεξάρτητη γνωμοδότηση από την Barclays Bank PLC σχετικά με το εύλογο και δίκαιο του προσφερθέντος τιμήματος καθώς και ανεξάρτητες νομικές συμβουλές από την Freshfields Bruckhaus Deringer LLP.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v