Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοινωνικές δράσεις εθελοντισμού σε τρεις πόλεις από την Deloitte

Πάνω από 30 εργαζόμενοι της εταιρείας άφησαν τα γραφεία τους και επιδόθηκαν σε εργασίες συντήρησης του Παραρτήματος Αποθεραπείας & Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Αττικής. Το έργο τους σε Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο.

Κοινωνικές δράσεις εθελοντισμού σε τρεις πόλεις από την Deloitte

Στο πλαίσιο της στρατηγικής της να στηρίζει ενεργά τις τοπικές κοινωνίες και το περιβάλλον, μέσα από αντίστοιχες δράσεις, η Deloitte πραγματοποίησε τρεις εθελοντικές δράσεις ανάπλασης χώρων σε μονάδες παιδικής προστασίας και φροντίδας στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Κρήτη, με σημαντική συμμετοχή των εργαζομένων της εταιρείας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Οι δράσεις έγιναν στο πλαίσιο της Impact Day της Deloitte. Σε όλο τον κόσμο, οι εταιρείες-μέλη διοργανώνουν δράσεις εθελοντισμού στις οποίες συμμετέχουν ενεργά οι επαγγελματίες της Deloitte.

Πιο συγκεκριμένα, στην Αθήνα 35 εργαζόμενοι της Deloitte άφησαν τα γραφεία τους και για τέσσερις ώρες επιδόθηκαν σε εργασίες συντήρησης του Παραρτήματος Αποθεραπείας & Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Αττικής (ΠΑΑΠΑΒ)- πρώην Πικπα Βούλας. Πρόκειται για Παράρτημα του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής το οποίο παρέχει προστασία, φροντίδα και αποκατάσταση σε 110 παιδιά, έφηβους/ες και νεαρούς/ες ενήλικες Αμεα, με νοητική υστέρηση, αυτισμό, εγκεφαλική παράλυση καθώς και σύνδρομα. Τα περισσότερα εκ των οποίων, έχουν απομακρυνθεί από το οικογενειακό τους περιβάλλον.

Την ίδια ημέρα, στη Θεσσαλονίκη, 50 στελέχη της Deloitte συμμετείχαν επίσης στην Impact Day μεταμορφώνοντας και αναβαθμίζοντας τις εγκαταστάσεις του ιδρύματος. Το Ίδρυμα Μέλισσα παρέχει αρωγή σε 24 παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο, ακολουθώντας σύγχρονες ψυχοκοινωνικές και εκπαιδευτικές προσεγγίσεις.

Στο Ηράκλειο της Κρήτης, 14 εργαζόμενοι της Deloitte συνέδραμαν στην ανανέωση των εγκαταστάσεων του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιού Ηρακλείου. Οι άνθρωποι της Deloitte ανακαίνισαν και έβαψαν μέρος των εσωτερικών χώρων του ιδρύματος. Το ίδρυμα φιλοξενεί και παρέχει φροντίδα σε παιδιά που στερούνται οικογενειακής φροντίδας.

Η «Deloitte Impact Day» είναι ένας παγκόσμιος θεσμός που έχει καθιερωθεί εδώ και 20 χρόνια. Διοργανώνεται ετησίως σε πάνω από 150 χώρες του κόσμου, όπου και δραστηριοποιείται η εταιρεία. Την ημέρα αυτή, πάνω από 411.000 επαγγελματίες, παγκοσμίως συμμετέχουν σε δράσεις που διοργανώνει η εταιρεία στις τοπικές κοινωνίες, κάνοντας πράξη, μέσω του εθελοντισμού, το «Make an Impact that Matters» που έχει ορίσει ως σκοπό της η Deloitte.

Με αφορμή τις εθελοντικές δράσεις στο πλαίσιο της φετινής Impact Day, ο Δημήτρης Κουτσόπουλος, CEO της Deloitte Ελλάδος, σημείωσε:

«Για να κάνουμε τη διαφορά πρέπει πρωτίστως να είμαστε παρόντες και να διαθέτουμε τον χρόνο μας για τους άλλους. Αυτό κάνουμε στην Deloitte στο πλαίσιο του θεσμού της Impact Day. Αφιερώνουμε την ημέρα μας στους συνανθρώπους μας και είμαστε εκεί που χρειάζεται για να δημιουργήσουμε ένα θετικό αποτύπωμα. Μια υπέροχη πρωτοβουλία που αποδεικνύει έμπρακτα τη βούληση της Deloitte να συμβάλλει στο να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο».

Επιπλέον, η Μαρία Ζιούβελου, Brand, Communications & CSR Director της Deloitte Ελλάδος, τόνισε ότι:

«Η Impact Day είναι μια εκδήλωση της δέσμευσης της Deloitte στις τοπικές κοινωνίες που ξεκίνησε στην Ελλάδα πριν από 4 χρόνια. Κάθε χρόνο ανυπομονούμε να βρεθούμε κοντά σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη και να αφιερώσουμε τον χρόνο μας δημιουργώντας θετικό αποτύπωμα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v