Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κλείνει με τετραπλάσιο ανεκτέλεστο την χρονιά η Q&R

Τα αποτελέσματα εννεαμήνου αποτελούν μόνο την αρχή μιας ανοδικής πορείας, δηλώνει ο Π. Πασχαλάκης. Ποιοι είναι οι στόχοι για την επόμενη τριετία.

Κλείνει με τετραπλάσιο ανεκτέλεστο την χρονιά η Q&R

Με τετραπλάσιο ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων σε σχέση με πέρυσι κλείνει τη φετινή χρονιά η Q&R διαμορφώνοντας θετικές προοπτικές για την πορεία των οικονομικών της αποτελεσμάτων κατά τη διετία 2023-2024.

Έτσι, μετά από μια δεκαετία δυσχερειών και προκλήσεων, η εταιρεία εισέρχεται σε μια φάση ανοδικού κύκλου εργασιών με αιχμή του δόρατος τα έργα του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης, ενώ παράλληλα σχεδιάζει και τη διεύρυνση της -περιορισμένης μέχρι σήμερα- παρουσίας της στον ιδιωτικό τομέα του κλάδου πληροφορικής.

Ειδικότερα, η εισηγμένη εταιρεία έχει εξασφαλίσει αυτή την περίοδο υπόλοιπο ανεκτέλεστων συμβάσεων της τάξεως των είκοσι εκατ. ευρώ, όταν το αντίστοιχο περυσινό μέγεθος προσέγγιζε μόλις τα πέντε εκατ. ευρώ και όταν ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του πρώτου φετινού εννεαμήνου διαμορφώθηκε στα 4,5 εκατ. ευρώ.

Έτσι, με δεδομένα ότι το μεγαλύτερο τμήμα αυτών των συμβάσεων είναι προγραμματισμένο να υλοποιηθεί μέσα στη διετία 2023-2024, καθώς και το ότι η Q&R θα διεκδικήσει σειρά νέων συμβάσεων μέσα στο επόμενο δωδεκάμηνο, δημιουργούνται σαφείς ανοδικές προοπτικές για την οικονομική πορεία των επόμενων ετών.

Ενδεικτικά στοιχεία για την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο της πληροφορικής, είναι ότι η Q&R ανέλαβε φέτος τη μεγαλύτερη σύμβαση στην ιστορία της (e-justice, 6 εκατ. ευρώ το δικό της κομμάτι που αφορά λογισμικό στο οποίο εξειδικεύεται), ενώ παράλληλα πρόκειται να διεκδικήσει σε διαγωνισμούς πέντε μεγάλα έργα μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Η διοίκηση της εταιρείας εκτιμά ότι έως το 2026 θα δημοπρατηθούν στην Ελλάδα έργα ψηφιακού μετασχηματισμού της τάξεως των 6 με 6,5 δισ. ευρώ.

Πέραν αυτών, η εισηγμένη θα επιδιώξει να διευρύνει την -περιορισμένη μέχρι σήμερα- παρουσία της στον ιδιωτικό τομέα και προς αυτή την κατεύθυνση ετοιμάζεται να λανσάσει μέσα στους επόμενους μήνες προϊόντα που θα απευθύνονται στην παγκόσμια αγορά και θα αφορούν το κομμάτι του software service στο cloud και του banking.

Κατά το πρώτο εννεάμηνο, η Q&R αύξησε τον κύκλο εργασιών της από το 1,85 στα 4,488 εκατ. ευρώ και το EBITDA από τα 181 χιλ. στο 1,095 εκατ. ευρώ, ενώ σημείωσε κέρδη προ φόρων 662 χιλ. ευρώ, έναντι ζημίας 171 χιλ. κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Μιλώντας στο Euro2day.gr ο διευθύνων σύμβουλος της Q&R Παναγιώτης Πασχαλάκης σημείωσε πως «τα αποτελέσματα εννεαμήνου αποτελούν μόνο την αρχή μιας ανοδικής πορείας που αναμένεται να κορυφωθεί την επόμενη τριετία. Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του εταιρικού μετασχηματισμού σύμφωνα με το νέο πλάνο αναδιοργάνωσης, χάρη στις προσπάθειες του προσωπικού και τη στήριξη των βασικών μετόχων. Το υψηλό ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων είναι πολλαπλάσιο του σημερινού ετήσιου κύκλου εργασιών και διασφαλίζει την ανάπτυξη και την επιστροφή στην κερδοφορία. Συνολικά αναμένουμε άνω των 60 εκατ. ευρώ ΙΤ έργα σε software και υπηρεσίες την επόμενη τριετία».

Από την πλευρά του, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Q&R Μάνος Ξιώνης ανέφερε πως «συγχαίρουμε άπαντες τον CEO για τις επιτυχίες του στο δημόσιο τομέα και τα μεγάλα έργα πληροφορικής. Εμείς είμαστε δίπλα του, για τον ιδιωτικό τομέα, τις νέες τεχνολογίες και τις ξένες αγορές, που αποτελούν τον κρίσιμο στόχο της ερχόμενης τριετίας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v