Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Space Hellas: Δεν θα μας φρενάρουν οι εκλογές

Αυξάνεται συνεχώς το ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων, τόνισε στη γενική συνέλευση ο CEO Γ. Μερτζάνης. Καμία ανησυχία για «κοιλιά» λόγω εκλογών. Η διπλή «προστασία» για τη μετοχή.

Space Hellas: Δεν θα μας φρενάρουν οι εκλογές

Διαθέτουμε μεγάλο υπόλοιπο ανεκτέλεστων υπογεγραμμένων συμβάσεων και έτσι οι εκλογές του 2023 δεν είναι σε θέση να φρενάρουν την πορεία της εταιρείας, όπως συχνά συνέβαινε κατά το παρελθόν σε αντίστοιχες περιπτώσεις, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Space Hellas Γιάννης Μερτζάνης στα πλαίσια της χθεσινής έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της εισηγμένης, που ως μόνο θέμα είχε τη δυνατότητα αγοράς ιδίων μετοχών (έως το 5% του συνόλου για τα επόμενα δύο χρόνια, με εύρος τιμών από 3 έως 13 ευρώ).

Ο κ. Μερτζάνης αναφέρθηκε στην παράλληλη ροή υψηλής ζήτησης τόσο από το δημόσιο, όσο και από τον ιδιωτικό τομέα, με αποτέλεσμα το ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων να αυξάνεται συνεχώς και έτσι να μην υπάρχει ανησυχία από μια πιθανή ανάπαυλα που θα προκύψει λόγω των επικείμενων διπλών εκλογικών αναμετρήσεων (πάντως, η θυγατρική SingularLogic θα ευνοηθεί καθώς πιθανότατα θα είναι αυτή που θα αναλάβει το έργο υποστήριξης των βουλευτικών και των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2023).

Παράλληλα, ο οικονομικός διευθυντής της εισηγμένης Γιάννης Δουλαβέρης ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους -κόντρα στην εικόνα του εννεαμήνου- στα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου πέρα από την αύξηση του κύκλου εργασιών, θα καταγραφεί άνοδος τόσο σε επίπεδο EBITDA, όσο και σε επίπεδο καθαρής κερδοφορίας σε σύγκριση με το 2021.

Σε ότι αφορά το δανεισμό της Sρace Hellas, ο κ. Δουλαβέρης σημείωσε ότι είναι αποτέλεσμα της μεγάλης ανόδου του κύκλου εργασιών (έχει υπερδιπλασιαστεί σε σχέση με τα επίπεδα του 2015), αλλά και της αναλογικά μεγαλύτερης συμμετοχής των έργων του δημόσιου τομέα. Σημείωσε ωστόσο πως -με δεδομένο ότι ο δανεισμός είναι συνδεδεμένος κατά κύριο λόγο με τα έργα (project filance)- με την πάροδο του χρόνου, οι αναμενόμενες εισπράξεις θα έρθουν και θα αποπληρώνουν τα δάνεια.

Σχολιάζοντας την αξιοσημείωτη πτώση της μετοχής κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο πρόεδρος της εισηγμένης Σπύρος Μανωλόπουλος ανέφερε ότι η εταιρεία προχώρησε σε δύο κινήσεις και συγκεκριμένα στην πρόσληψη ειδικού διαπραγματευτή (Merit Χρηματιστηριακή) και στη χθεσινή απόφαση της γενικής συνέλευσης για δυνατότητα αγοράς ιδίων τίτλων.

Τέλος, η Sρace Hellas έχει υποβάλλει επενδυτικό σχέδιο στα πλαίσια του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανακούφισης το οποίο βρίσκεται στο στάδιο της αξιολόγησης και αποσκοπεί στη διαδικασία ψηφιοποίησης της ίδιας της εταιρείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v