Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Italgas: Πούλησε το 10% της ΔΕΠΑ Υποδομών στον όμιλο Κοπελούζου

Στα 40 εκατ. ευρώ το τίμημα. Λίγες ημέρες νωρίτερα η Italgas είχε ανακοινώσει ότι ολοκλήρωσε την απόκτηση του 49% που είχε απομείνει στη θυγατρική της ΕΔΑ Θεσσαλονίκης-Θεσσαλίας, έναντι 165 εκατ. ευρώ.

Italgas: Πούλησε το 10% της ΔΕΠΑ Υποδομών στον όμιλο Κοπελούζου

Η Italgas ανακοίνωσε ολοκλήρωσε την πώλησης του 10% της ΔΕΠΑ Υποδομών (ελέγχεται από την Italgas Newco) στην Phaeton S.A., εταιρεία συμφερόντων του Ομίλου Κοπελούζου, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο Στρατηγικό Σχέδιο 2022-2028.

Λίγες ημέρες νωρίτερα η Italgas είχε ανακοινώσει ότι ολοκλήρωσε την απόκτηση του 49% που είχε απομείνει στη θυγατρική της ΕΔΑ Θεσσαλονίκης-Θεσσαλίας, έναντι 165 εκατ. ευρώ, το οποίο κατείχε η Plenitude, πρώην Eni Gas e Luce.

Υπενθυμίζεται ότι ο ιταλικός όμιλος διανομής φυσικού αερίου απέκτησε πρόσφατα το 100% της ΔΕΠΑ Υποδομών μετά από διαγωνισμό πώλησης του ΤΑΙΠΕΔ.

Όπως ανακοίνωσε η Italgas, το τίμημα ανέρχεται σε περίπου 40 εκατ. ευρώ. Λαμβάνοντας υπόψη το καθαρό χρέος της Italgas Newco, το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε αποτίμηση του μεριδίου 100% της ΔΕΠΑ Υποδομών σύμφωνα με την τιμή που προσέφερε η Italgas για την αγορά της επένδυσης μετοχικού κεφαλαίου κατά τη διάρκεια της ιδιωτικοποίησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v