Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Deal με Μυτιληναίο για αγορά φωτοβολταϊκών πάρκων στη Ρουμανία

Κατ' αρχήν συμφωνία με τη Mytilineos για την κατασκευή και αγορά χαρτοφυλακίου φωτοβολταϊκών έργων ισχύος 210 MW, ανακοίνωσε η εισηγμένη. Οι λεπτομέρειες.

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Deal με Μυτιληναίο για αγορά φωτοβολταϊκών πάρκων στη Ρουμανία

Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε. (ΔEΗΑΝ), θυγατρική της ΔEΗ Α.Ε., της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, υπέγραψε κατ’ αρχήν συμφωνία με τη MYTILINEOS για την ανάπτυξη, κατασκευή και πώληση ενός χαρτοφυλακίου ηλιακής ενέργειας περίπου 210 MW στη Ρουμανία.

Η συμφωνία υπόκειται σε περαιτέρω ελέγχους και εγκρίσεις σύμφωνα με τα καταστατικά των εταιρειών.

Το χαρτοφυλάκιο αυτό αποτελείται από δύο φωτοβολταϊκά πάρκα, που αναμένεται να τεθούν σε εμπορική λειτουργία κατά τη διάρκεια του 2024. Και τα δύο έργα αναπτύχθηκαν από τη MYTILINEOS, η οποία θα αναλάβει και την κατασκευή.

Τα εν λόγω έργα βρίσκονται στη νότια περιοχή της Ρουμανίας, κοντά στο Βουκουρέστι. Συγκεκριμένα, το μεγαλύτερο από αυτά είναι το Kinisis, ένα φωτοβολταϊκό πάρκο έτοιμο για κατασκευή στις αρχές του 2023 (Ready to Build), ισχύος 130 MW. Τα υπόλοιπα 80 MW θα είναι έτοιμα να κατασκευαστούν έως το 1ο τρίμηνο του 2023.

Ο κ. Κωνσταντίνος Μαύρος, Διευθύνων Σύμβουλος της ΔEΗ Ανανεώσιμες, δήλωσε: «Η συμφωνία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της επέκτασης του ομίλου στην περιοχή των Βαλκανίων και στοχεύει στην εδραίωση της παρουσίας μας στη Ρουμανία, όταν ολοκληρωθεί. Παραμένουμε προσηλωμένοι στους στόχους μας για την πράσινη ενεργειακή μετάβαση».

Ο κ. Νίκος Παπαπέτρου, Εκτελεστικός Διευθυντής M Renewables της MYTILINEOS, δήλωσε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με αυτή τη νέα συναλλαγή στη Ρουμανία, μια χώρα με στρατηγικό ρόλο για τη MYTILINEOS.

Η σύναψη αυτής της στρατηγικής συμφωνίας με τη ΔEΗ Ανανεώσιμες διευρύνει περαιτέρω την παρουσία μας στη Ρουμανία. Άλλωστε, η MYTILINEOS είναι μία από τις πρώτες εταιρείες που επένδυσαν στην ηλιακή ενέργεια στη Ρουμανία και σήμερα κατέχει ηγετική θέση στην ευρύτερη περιοχή».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v