Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο deal της Nestle στην Ελλάδα

Στην Επιτροπή Ανταγωνισμού ο φάκελος του deal της Nestle Ελλάς με την εμπορική και εισαγωγική εταιρία ISO – Plus. Τι αφορά η συμφωνία.

Νέο deal της Nestle στην Ελλάδα

Την περασμένη Τετάρτη 11 Ιανουαρίου η Nestle Ελλάς γνωστοποίησε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού ότι αποκτά τον αποκλειστικό έλεγχο επί του τμήματος της επιχείρησης της «ISO-PLUS ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΕΙΔΗ Α.Ε.» που σήμερα διανέμει τη σειρά προϊόντων Solgar της Nestle στην Ελλάδα.

Η συμφωνία αφορά μεταξύ άλλων, περιουσιακά στοιχεία, υποχρεώσεις, επιχειρηματικές δραστηριότητες και συμβατικές σχέσεις που περιορίζονται αυστηρά στη δραστηριότητα διανομής της σειράς προϊόντων Solgar (βιταμίνες, μέταλλα / ανόργανα συστατικά, συμπληρώματα διατροφής).

Περαιτέρω λεπτομέρειες για τη συμφωνία και το τίμημα δεν έχουν γίνει γνωστές.

Η ISO-PLUS ΑΕ, ιδρύθηκε το 1986. Είναι μία εμπορική εισαγωγική εταιρεία, που αντιπροσωπεύει 5 οίκους του εξωτερικού στην αγορά των συμπληρωμάτων διατροφής και των καλλυντικών προϊόντων και παράλληλα αναπτύσσει και διανέμει τη μοναδική δική της σειρά φυσικών συμπληρωμάτων διατροφής. Οι εταιρείες που η ISOPLUS αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα σήμερα είναι οι: SOLGAR, SOSKIN, OPTIMA, DR ORGANIC & MUSTELA.

Η εταιρεία συνεργάζεται με περισσότερα από 8.000 φαρμακεία και καταστήματα υγιεινής διατροφής σε όλη την Ελλάδα, απασχολεί πάνω από 100 εξειδικευμένα στελέχη και αναπτύσσει τις εξαγωγικές της δραστηριότητες στα Βαλκάνια. Στη χρήση του 2021 -τελευταίος δημοσιευμένος ισολογισμός- η εταιρεία εμφάνισε πωλήσεις 18,9 εκατ. ευρώ αυξημένες κατά 13,98% σε σχέση με το 2020 και κέρδη 1,258 εκατ. ευρώ από 1,3 εκατ. ευρώ, ενώ παραμένει άγνωστο ποια θα είναι η επίδραση στα αποτελέσματά της από την πώληση.

Στη χρήση του 2021 η Nestle Ελλάς κατάφερε να αυξήσει κατά 6% τον κύκλο εργασιών της, 8% το μικρό κέρδος της, 9% τα EBITDA, 5,36% τα καθαρά της κέρδη και 29,5% τα ταμειακά της διαθέσιμα, ενώ αυξημένο 5,76% ήταν και το μέρισμα προς τη μητρική. Ο τζίρος της ξεπέρασε τα 354,39 εκατ. ευρώ, τα κέρδη μετά από φόρους τα 27,11 εκατ. ευρώ, τα EBITDA 40,89 εκατ. ευρώ, τα 25,548 εκατ. ευρώ τα ταμειακά διαθέσιμα, ενώ το μέρισμα ανήλθε στα 27,5 εκατ. ευρώ, από 26 εκατ. ευρώ που διένειμε το 2020.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v