Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιστοποίηση βιώσιμου τουρισμού για το Cretan Malia Park από την TÜV HELLAS

Καθώς οι αφίξεις στη χώρα μας πολλαπλασιάζονται, είναι απαραίτητο οι επαγγελματίες του κλάδου να υιοθετούν πρακτικές που θα εξασφαλίσουν την αειφορία του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, δήλωσε ο CEO της TÜV HELLAS.

Πιστοποίηση βιώσιμου τουρισμού για το Cretan Malia Park από την TÜV HELLAS

Τη δέσμευση της για τη στήριξη της βιωσιμότητας επιβεβαίωσε η TÜV HELLAS (TÜV NORD), καθώς απένειμε τo πρώτο Διαπιστευμένο Πιστοποιητικό για βιωσιμότητα στον τουρισμό, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, πιστοποίησε το ξενοδοχειακό συγκρότημα Cretan Malia Park με βάση το ISO 21401:2018-Sustainability management system for accommodation establishments.

To Cretan Malia Park είναι το τέταρτο ξενοδοχείο παγκοσμίως που κατέχει αυτή την πιστοποίηση και συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις του προτύπου ISO 21401:2018 Τουρισμός και Συναφείς Υπηρεσίες – Συστήματα Διαχείρισης Βιωσιμότητας για Εγκαταστάσεις Καταλυμάτων.

Παράλληλα ανοίγει το δρόμο για την πιστοποίηση αντίστοιχων μονάδων - ανά την Ελλάδα, με δεδομένο ότι η εξασφάλιση της βιωσιμότητας αποτελεί πλέον βασική προτεραιότητα για την τουριστική βιομηχανία αλλά και για την πολιτική ηγεσία.

Η απονομή του πιστοποιητικού πραγματοποιήθηκε σε ειδική εκδήλωση παρουσία από την πλευρά της Cretan Malia Park της κ. Αγάπης Σμπώκου (CEO PHAEA Resorts), του κ. Χαράλαμπου Φωσκολάκη (Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου), και από την πλευρά του Φορέα του κ. Σάββα Πελτέκη, Διευθύνοντος Συμβούλου.

Σημειώνεται ότι η συνεργασία του Cretan Malia Park με την TÜV HELLAS (TÜV NORD) έχει ξεκινήσει από το 2002 και σήμερα το ξενοδοχειακό συγκρότημα είναι πιστοποιημένο επίσης σύμφωνα με το πρότυπο ISO 9001:2015 που αφορά στη Διαχείριση Ποιότητας, με το πρότυπο ISO 14001:2015 που αφορά στην Περιβαλλοντική Διαχείριση καθώς και με HACCP με βάση τις συστάσεις του Codex Alimentarius Commission στο πεδίο εφαρμογής Επεξεργασία και Διάθεση Τροφίμων και ποτών στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου.

Ο κ. Σάββας Πελτέκης, Διευθύνων Σύμβουλος της TÜV HELLAS (TÜV NORD) δήλωσε:

«Η εξασφάλιση της βιωσιμότητας είναι αδιαμφισβήτητα το μεγαλύτερο στοίχημα της τουριστικής βιομηχανίας. Καθώς οι αφίξεις στη χώρα μας πολλαπλασιάζονται, είναι απαραίτητο οι επαγγελματίες του χώρου να υιοθετούν βιώσιμες πρακτικές που θα εξασφαλίσουν την αειφορία του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι καθώς ο φορέας μας εξέδωσε το πρώτο Διαπιστευμένο Πιστοποιητικό για βιωσιμότητα στον τουρισμό, αναδεικνύοντας το πλαίσιο για την εξασφάλιση και την πιστοποίηση των πρακτικών αυτών. Το Cretan Malia Park, μέσω της σχετικής πιστοποίησης αποτελεί πλέον παράδειγμα προς μίμηση αλλά και ταυτόχρονα έναν άξιο πρεσβευτή της ελληνικής φιλοξενίας, η οποία εκτός από εξαιρετική μπορεί και οφείλει να είναι ταυτόχρονα και βιώσιμη».

Η κ. Αγάπη Σμπώκου από το Cretan Malia τόνισε ότι:

«Η στρατηγική μας είναι να προσφέρουμε μια εμπειρία πολυτελούς φιλοξενίας με έντονη την αίσθηση της τοπικότητας. Η εξεύρεση ισορροπίας είναι μια μεγάλη πρόκληση, αλλά είναι επίσης αυτό που μας κρατάει σε εγρήγορση. Διασφαλίζουμε τη διαφάνεια σε όλες τις δραστηριότητές μας και ανταποκρινόμαστε στα διεθνή πρότυπα. Είμαστε ευτυχείς και υπερήφανοι που γίναμε ένα από τα τέσσερα ξενοδοχεία παγκοσμίως που κατέχουν αυτή την πιστοποίηση, η οποία αποδεικνύει την αδιαπραγμάτευτη δέσμευση στη βιώσιμη ανάπτυξη, την καινοτομία και την κοινωνική ευθύνη.

Η PHAEA δεσμεύεται για συνεχή ανάπτυξη ανοίγοντας το δρόμο για μια πιο βιώσιμη Ελλάδα. Έχοντας συνείδηση του αντίκτυπου που έχει κάθε μια από τις αποφάσεις μας. Θεωρούμε την πιστοποίηση ISO 21401 για τη βιώσιμη διαχείριση ως κίνητρο για να προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα. Η βιωσιμότητα βρίσκεται στον πυρήνα τις PHĀEA και αποτελεί τη διάσταση μέσω της οποίας αντιλαμβανόμαστε και αναπτύσσουμε το οικοσύστημά μας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v