Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κορυφαίος Εργοδότης για 9η συνεχή χρονιά η Παπαστράτος

Διπλή επαναπιστοποίηση έλαβε η εταιρεία. Για ποιες δράσεις ξεχώρισε.

Κορυφαίος Εργοδότης για 9η συνεχή χρονιά η Παπαστράτος

Η Παπαστράτος κατέκτησε δύο σημαντικές πιστοποιήσεις από διεθνείς, ανεξάρτητους φορείς.

Το 2019 η Παπαστράτος έλαβε την πιστοποίηση Equal Salary. Η εκ νέου αξιολόγηση που διενεργήθηκε από την PwC και η επαναπιστοποίησή της από το ανεξάρτητο, μη κερδοσκοπικό ίδρυμα Equal Salary επιβεβαιώνει τη δέσμευση της εταιρείας να διασφαλίζει μισθολογική ισότητα για την παροχή ίδιας εργασίας και ίσες ευκαιρίες ανέλιξης σε όλους, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Επιπρόσθετα, βραβεύεται για ένατη συνεχή χρονιά ως «Κορυφαίος Εργοδότης» στην Ελλάδα για το 2023, από τον οργανισμό Top Employers Institute, για τις βέλτιστες πρακτικές της και την εργασιακή εμπειρία που προσφέρει στους ανθρώπους της. Παράλληλα και η μητρική εταιρεία PMI αναγνωρίστηκε για άλλη μία χρονιά ως «Κορυφαίος Εργοδότης», τόσο στην Ευρώπη όσο και παγκοσμίως.

Η Παπαστράτος δίνει βάση στην προσέλκυση ταλέντων, την ανάπτυξή τους και τη διαμόρφωση συνθηκών συμπερίληψης στο χώρο εργασίας. Η εταιρεία συνεχίζει με συνέπεια να προσφέρει ευκαιρίες εξέλιξης στους εργαζομένους της μέσω προγραμμάτων εκπαίδευσης που, μόνο το 2022 ξεπέρασαν τις 100.000 ώρες. Ακόμα, ήδη από το 2021 η εταιρεία είχε προχωρήσει στην κάλυψη του 41% των υψηλόβαθμων διευθυντικών θέσεων από γυναίκες, καθώς και στην παροχή γονικής άδειας επιπλέον 9 εβδομάδων σε σχέση με την ελληνική νομοθεσία, χορηγώντας συνολικά έως 18 εβδομάδες στο βασικό άτομο φροντίδας και έως 8 εβδομάδες στο δευτερεύον, συνεχίζει η ανακοίνωση.

Με αφορμή τις δύο διακρίσεις, η Μαρία Πατακιούτη, Γενική Διευθύντρια Ανθρώπων και Κουλτούρας της Παπαστράτος και Ν.Α. Ευρώπης της PMI, δήλωσε:

«Βασική προτεραιότητά μας παραμένει η διαμόρφωση ενός εργασιακού περιβάλλοντος, όπου οι άνθρωποί μας νιώθουν ξεχωριστοί και περήφανοι και ξεδιπλώνουν δημιουργικά τις δεξιότητες και τα ταλέντα τους, χωρίς κανενός είδους αποκλεισμούς και διακρίσεις. Η πιστοποίηση Equal Salary αλλά και η συστηματική αναγνώρισή μας ως “Κορυφαίος Εργοδότης” έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι η Παπαστράτος δεν είναι απλά ένας καλός εργοδότης αλλά ένας εργοδότης επιλογής. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε σταθερά στον ίδιο δρόμο, κρατώντας ως βασικούς κατευθυντήριους άξονες τις αρχές της ισότητας και της συμπερίληψης».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v