Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοντά σε εξαγορά εταιρίας οι Ευρωσύμβουλοι

Δεδομένη η επέκταση μέσω εξαγορών σε τρεις νέες δραστηριότητες, με την εισηγμένη να βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο διαπραγματεύσεων με μια εταιρία. Στα ύψη το ανεκτέλεστο υπόλοιπο συμβάσεων.

Κοντά σε εξαγορά εταιρίας οι Ευρωσύμβουλοι

Μετά το περυσινό άλμα εργασιών που σημείωσαν οι Ευρωσύμβουλοι, νέα μεγάλη βελτίωση οικονομικών επιδόσεων αναμένει για φέτος η εισηγμένη εταιρεία, λόγω του μεγάλου ανεκτέλεστου υπολοίπου υπογεγραμμένων συμβάσεων που διαθέτει, αλλά και εξ’ αιτίας των πολλών άλλων έργων που προτίθεται να διεκδικήσει μέσα στη χρονιά.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ο κύκλος εργασιών των Ευρωσυμβούλων στο εννεάμηνο του 2022 (4,7 εκατ. ευρώ) είχε ήδη ξεπεράσει την αντίστοιχη επίδοση ολόκληρης της προηγούμενης χρονιάς (4,21 εκατ. ευρώ το 12μηνο του 2021) και αυτό όταν το τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους κινήθηκε σαφώς ικανοποιητικά.

Το τρέχον ανεκτέλεστο υπόλοιπο υπογεγραμμένων έργων κυμαίνεται γύρω στα 6,5 εκατ. ευρώ, ενώ επιπλέον συμβάσεις της τάξεως των τριών εκατ. ευρώ φέρεται να βρίσκονται στο στάδιο των τελικών υπογραφών. Ως αποτέλεσμα, ο φετινός κύκλος εργασιών των Ευρωσυμβούλων αναμένεται υψηλότερος από τον περυσινό, ακόμη και αν παρατηρούν κάποιες καθυστερήσεις στις αναθέσεις νέων συμβάσεων λόγω και της επικείμενης (απλής, ή και διπλής) εκλογικής αναμέτρησης.

Όπως άλλωστε έχει δηλώσει και στο παρελθόν η διοίκηση της εισηγμένης, ο όγκος των συμβάσεων που θα βγει στην αγορά κατά τα επόμενα χρόνια θα είναι πολύ μεγάλος (στην προσπάθεια της χώρας να απορροφήσει τα Κοινοτικά Κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και του νέου ΕΣΠΑ) έτσι ώστε το μεγάλο στοίχημα για τις επιχειρήσεις συμβούλων δεν θα είναι να αναλάβουν νέες συμβάσεις, αλλά να τις υλοποιήσουν στην πράξη.

Πέραν αυτών, η εισηγμένη έχει δηλώσει την πρόθεσή της να επεκταθεί σε τρεις νέες δραστηριότητες με τη συνδρομή εξαγορών άλλων επιχειρήσεων, που αφορούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό, την προσφορά υπηρεσιών διαχείρισης προσωπικού μέσω outsourcing, καθώς και τον τομέα της ενέργειας. Ειδικότερα στο δεύτερο τομέα, οι Ευρωσύμβουλοι βρίσκονται σε καλό σημείο διαπραγματεύσεων για την απόκτηση εταιρείας του κλάδου.

Σε εξέλιξη τέλος βρίσκονται οι γραφειοκρατικές διαδικασίες (πολύ πιθανόν να ολοκληρωθούν μέσα στο πρώτο φετινό τρίμηνο) που θα επιτρέψουν την πώληση του ακινήτου της εισηγμένης στη Θεσσαλονίκη, με σκοπό την περαιτέρω μείωση του δανεισμού (ήδη ακολουθεί πτωτική πορεία) και τη χρηματοδότηση νέων επενδύσεων.

Όπως δηλώνεται, η καλή τοποθεσία του ακινήτου και η τρέχουσα συγκυρία στην εγχώρια κτηματαγορά είναι σε θέση να προσελκύσουν έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v