Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάνω από 100% αυξήθηκαν οι οδηγοί που συνεργάστηκαν με την Uber το 2022

Σχεδόν ένα εκατομμύριο χιλιόμετρα διανύθηκαν στην Ελλάδα το περασμένο έτος, ενώ καταγράφηκε άνοιγμα της εφαρμογής συνολικά 5,8 εκατ. φορές.

Πάνω από 100% αυξήθηκαν οι οδηγοί που συνεργάστηκαν με την Uber το 2022

Ψήφο εμπιστοσύνης έδωσαν επιβάτες και οδηγοί στην εφαρμογή της Uber την περασμένη χρονιά, με τα στοιχεία να κάνουν λόγο για εντυπωσιακή αύξηση της χρήσης. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι πλέον οι Έλληνες φαίνεται να επιλέγουν ολοένα και περισσότερο την εφαρμογή για τις μετακινήσεις τους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι οδηγοί που συνεργάστηκαν με την εφαρμογή Uber ενισχύθηκαν κατά 106% το 2022 σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2019 η αύξηση των οδηγών διαμορφώθηκε στο 180%, επιβεβαιώνοντας την ικανοποίηση των οδηγών από τη συνεργασία με την εφαρμογή. Οι ίδιοι μάλιστα εξηγούν ότι:  «Οι ώρες που δουλεύεις εάν συνεργάζεσαι με την Uber και με την προϋπόθεση ότι δουλεύεις σωστά και δεν αφήνεις καμία κούρσα να πάει χαμένη, είναι πάντα γεμάτες», εξηγώντας γιατί επιλέγουν την εφαρμογή.

Συνολικά το 2022 διανύθηκαν σχεδόν 1 εκατ. χιλιόμετρα ενώ καταγράφηκε άνοιγμα της εφαρμογής συνολικά 5,8 εκατ. φορές μέσα στο 2022. Οι τρεις πιο επιλεγμένοι προορισμοί στην Αθήνα κατά την περασμένη χρονιά ήταν ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», το λιμάνι του Πειραιά και το κέντρο της πόλης, το Σύνταγμα.

Το αεροδρόμιο «Μακεδονία», το Grand Hotel Palace και το Macedonia Palace Hotel βρέθηκαν στην τριάδα των υψηλότερων προτιμήσεων των επιβατών της εφαρμογής Uber στην Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια του 2022. Παρά το γεγονός ότι οι δημοφιλέστερες διαδρομές είναι κυρίως τουριστικές, τα στοιχεία κάνουν λόγο για στροφή και των Ελλήνων επιβατών προς την εφαρμογή Uber, οι οποίοι ενισχύθηκαν κατά 450% την περασμένη χρονιά σε σύγκριση με το 2019. Η μεγαλύτερη διαδρομή που διανύθηκε μέσω της εφαρμογής ήταν ο γύρος της Πελοποννήσου, που άγγιξε τα 763 χιλιόμετρα. Ο πιο δραστήριος οδηγός της εφαρμογής Uber εκτέλεσε κατά τη διάρκεια του 2022 συνολικά 5.171 διαδρομές.

Τα στοιχεία υποδεικνύουν ότι η εφαρμογή Uber κερδίζει συνεχώς έδαφος. Η Uber έχει ήδη ανακοινώσει πρόσθετα μέτρα, που λαμβάνει προκειμένου να ενισχύσει την ασφάλεια της εφαρμογής, λανσάροντας τη νέα λειτουργία Safety Check-Up. Η συγκεκριμένη λειτουργία ενθαρρύνει τους επιβάτες μέσω του Safety Check-Up να ολοκληρώσουν το προφίλ ασφαλείας τους ενεργοποιώντας τις νέες λειτουργίες «Αξιόπιστες Επαφές» (Trusted Contacts), «Επαλήθευση PIN» (PIN verification) και «Έλεγχος Διαδρομής» (RideCheck) εντός της εφαρμογής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v