Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παγκόσμια διάκριση για την Hellenic Healthcare

Για δεύτερη συνεχή χρονιά κατέκτησε ασημένιο βραβείο για την εφαρμογή δράσεων εταιρικής υπευθυνότητας.

Παγκόσμια διάκριση για την Hellenic Healthcare

Ο Όμιλος Hellenic Healthcare (HHG), τιμήθηκε, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, με την Ασημένια Διάκριση από τον EcoVadis (2022-2023), οργανισμό αξιολόγησης εταιρικής Βιωσιμότητας παγκοσμίως, για τις κοινωνικά υπεύθυνες πρακτικές που εφαρμόζει σχετικά με θέματα υπεύθυνης επιχειρηματικότητας, αειφορίας και βιώσιμης ανάπτυξης.

Ο Όμιλος HHG παρέχει ιατρικές υπηρεσίες, μεθόδους διάγνωσης και θεραπείας, ενώ παράλληλα σχεδιάζει και υλοποιεί πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας. Μάλιστα η βράβευση από τον EcoVadis τοποθετεί τον όμιλο ανάμεσα στο 10% των κορυφαίων εταιρειών παγκοσμίως σε υπηρεσίες παροχής υγείας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Το σύστημα αξιολόγησης EcoVadis (CSR Rating) αφορά στην αξιολόγηση της ποιότητας των συστημάτων διαχείρισης της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εκάστοτε εταιρείας, μέσω των πολιτικών που διαθέτει, των πρακτικών που εφαρμόζει και των αποτελεσμάτων τους. Η αξιολόγηση χρησιμοποιεί 21 κριτήρια, τα οποία βασίζονται σε διεθνή πρότυπα, όπως οι Αρχές του Οικουμενικού Συμφώνου (Global Compact), οι συνθήκες της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO), τα πρότυπα του Global Reporting Initiative (GRI Standards) και το πρότυπο ISO 26000 μεταξύ άλλων. Συγκεκριμένα, τα κριτήρια αυτά ομαδοποιούνται σε τέσσερις θεματικές ενότητες: περιβάλλον, εργασιακές πρακτικές και ανθρώπινα δικαιώματα, ορθές επιχειρηματικές πρακτικές και βιώσιμες προμήθειες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v