Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέες προσφυγές για το ξενοδοχείο στην οδό Φαλήρου προαναγγέλλει η Μπλε Κέδρος

Για τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά στο ξενοδοχείο ενημερώνει η εισηγμένη.

Νέες προσφυγές για το ξενοδοχείο στην οδό Φαλήρου προαναγγέλλει η Μπλε Κέδρος

Σε συνέχεια της από 12.12.2022 ανακοίνωσής της σχετικά με τις δικαστικές εξελίξεις και τα δημοσιεύματα για το επί των οδών Φαλήρου 5 και παρόδου Συγγρού 34, στην Αθήνα, κείμενο ακίνητό της, η εταιρεία Μπλε Κέρδος ΑΕΕΑΠ γνωστοποιεί στο επενδυτικό κοινό το στάδιο στο οποίο βρίσκεται σήμερα η παραπάνω υπόθεση.

Η Εταιρεία προσέφυγε στα αρμόδια δικαστήρια κατά του Δήμου Αθηναίων με αίτημα την ακύρωση της πράξης μερικής ανάκλησης (ως προς το ύψος) της υπ’ αριθ. 15/2017 άδειας δόμησης του ακινήτου. Επίσης, η Εταιρεία άσκησε προσφυγή κατά της έκθεσης αυτοψίας αυθαιρέτου της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Αθηναίων και του επιβληθέντος με αυτή προστίμου ενώπιον του ΣΥΠΟΘΑ της Β’ Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα Αθηνών, της προσφυγής έχουσας ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Το ΣΥΠΟΘΑ έκανε εν μέρει δεκτή την προσφυγή της Εταιρείας ως προς τα πρόστιμα, τα οποία και ακύρωσε. Απέρριψε αυτή κατά τα λοιπά. Η Εταιρεία θα προσφύγει στα αρμόδια Δικαστήρια κατά της απόφασης του ΣΥΠΟΘΑ, καθ’ ο μέρος απέρριψε την προσφυγή της, δηλαδή ως προς τον χαρακτηρισμό ως αυθαίρετων των χώρων του κτιρίου που ανεγέρθηκαν δυνάμει της (ακύρως) μερικώς ανακληθείσας αδειας.

Την 14.02.2023 είχε οριστεί να επανεξεταστεί από το Τριμελές Συμβούλιο Συμμόρφωσης του ΣτΕ, η συμμόρφωση του Δήμου Αθηναίων με την υπ’ αριθ. 2102/2019 απόφαση της ΟλΣτΕ. Η συνεδρίαση αναβλήθηκε και η Εταιρεία αναμένει ενημέρωση για την επόμενη ημερομηνία συνεδρίασης του Συμβουλίου.

Την 1.2.2023 συζητήθηκαν ενώπιον του Ε’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας οι δύο εκκρεμείς αιτήσεις της Εταιρείας με τις οποίες επιδιώκεται η ακύρωση της απόφασης της Υπουργού Πολιτισμού με αριθμό 116714/79457/2446/1259/22.7.2020 περί μη έγκρισης της μελέτης του κτιρίου ως προς το ύψος.

Η Εταιρεία θα επανέλθει με νεότερη ανακοίνωση ανάλογα με τις επικείμενες ενέργειες της ίδιας και των αρμοδίων Αρχών.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v