Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Skills 4All»: Επαγγελματική κατάρτιση για νέους από την Τράπεζα Πειραιώς

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Oδύσσεια. Απευθύνεται σε άτομα 17-34 ετών που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

«Skills 4All»: Επαγγελματική κατάρτιση για νέους από την Τράπεζα Πειραιώς

Η Τράπεζα Πειραιώς, σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Oδύσσεια, υλοποιεί το πρόγραμμα «Skills 4All», που απευθύνεται σε νέους και νέες 17-34 ετών από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και εστιάζει στην επαγγελματική τους κατάρτιση για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το «Skills 4All» αποτελεί ένα νέο πεδίο δράσης της Τράπεζας στο πλαίσιο του προγράμματος EQUALL με στόχο να δημιουργήσει προστιθέμενη αξία τόσο για τους ίδιους τους ωφελούμενους, όσο και για την κοινωνία και την οικονομία εν γένει, καταρτίζοντας και διοχετεύοντας ανθρώπινο δυναμικό σε κλάδους της αγοράς όπου παρατηρείται μεγάλη έλλειψη.

Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, οι ανάγκες σε θέσεις εργασίας στην ελληνική αγορά ανέρχονται σε περίπου 200.000 εργαζόμενους στον κατασκευαστικό κλάδο και 80.000 στον τουρισμό και την εστίαση, με αποτέλεσμα να υπάρχουν διευρυμένες δυνατότητες εργασίας.

Στόχοι του προγράμματος για τους/τις ωφελούμενους/-ες είναι:

  • Η ενδυνάμωσή τους ώστε να μπορούν να απελευθερώσουν τις δυνατότητές τους
  • Η καθοδήγησή τους προς μια σταδιοδρομία που ταιριάζει με την προσωπικότητα και τις φιλοδοξίες τους
  • Ο εφοδιασμός τους με επαγγελματικές και τεχνικές δεξιότητες που θα τους/τις ενισχύσουν στην εύρεση εργασίας
  • Η ενίσχυση των επαγγελματικών κλάδων όπου παρατηρείται έλλειψη σε εξειδικευμένους εργαζόμενους.

Ο 1ος κύκλος της δράσης, που διεξάγεται καθ΄ όλη τη διάρκεια του 2023, εστιάζει στον τουριστικό και τον κατασκευαστικό κλάδο και υλοποιείται σε δύο βασικούς άξονες:

  • Επαγγελματική κατάρτιση στις ειδικότητες: Οροφοκόμος, Βοηθός Κουζίνας, Barista, Ηλεκτρολόγος, Υδραυλικός, Ξυλουργός
  • Διασύνδεση με την αγορά εργασίας για την επίτευξη της επαγγελματικής αποκατάστασης.

Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση και για τους τρόπους δήλωσης συμμετοχής, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα https://odyssea.com/skills4all/

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v