Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τον Αλέξανδρο Σαρρηγεωργίου συνάντησε η πρόεδρος της EIOPA

Η συζήτηση της Petra Hielkema, επικεφαλής στην Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφαλίσεων και Επαγγελματικών Συντάξεων με τον πρόεδρο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου. Ποια θέματα βρέθηκαν στο επίκεντρο.

Τον Αλέξανδρο Σαρρηγεωργίου συνάντησε η πρόεδρος της EIOPA

Η Petra Hielkema, Πρόεδρος της EIOPA (Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφαλίσεων και Επαγγελματικών Συντάξεων), επισκέφτηκε την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), την Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2023 και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο κ. Αλέξανδρο Σαρρηγεωργίου (φωτογραφία) και εκπροσώπους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΑΕΕ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στη συνάντηση συμμετείχε ο Σταύρος Κωνσταντάς, Διευθυντής της Διεύθυνσης Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΔΕΙΑ) της Τράπεζας της Ελλάδος.

Από αριστερά: Σταύρος Κωνσταντάς (Διευθυντής ΔΕΙΑ - Τράπεζα της Ελλάδος), Petra Hielkema (Πρόεδρος EIOPA), Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου (Πρόεδρος ΕΑΕΕ)

Οι εκπρόσωποι της ΕΑΕΕ είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από την κ. Hielkema για τις πρωτοβουλίες και το έργο της EIOPA και να ανταλλάξουν απόψεις για τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν την ελληνική ασφαλιστική αγορά και άπτονται της αρμοδιότητάς της.

Η EIOPA είναι μία από τις τρεις Ευρωπαϊκές Εποπτικές Αρχές αρμόδιες για την εποπτεία του χρηματοπιστωτικού συστήματος στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι κύριες αρμοδιότητες της EIOPA είναι η υποστήριξη της σταθερότητας των ασφαλιστικών αγορών και της διαφάνειας των χρηματοπιστωτικών προϊόντων. Επιπλέον, η EIOPA έχει καθήκον να διασφαλίζει την προστασία των ασφαλισμένων και των μελών των συνταξιοδοτικών συστημάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v