Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Frigoglass: Event of Default στον δρόμο για τη συμφωνία διάσωσης

Η εισηγμένη ανακοίνωσε παράταση της περιόδου υλοποίησης της συμφωνίας με ομολογιούχους μέχρι τη 13η Απριλίου 2023. Δεν πληρώθηκαν ενδιάμεσες ομολογίες που έληγαν 28 Φεβρουαρίου.

Frigoglass: Event of Default στον δρόμο για τη συμφωνία διάσωσης

Τα μέρη της Δεσμευτικής Συμφωνίας συνεχίζουν να εργάζονται για την υλοποίηση της Συναλλαγής το συντομότερο δυνατόν και η προσδοκία των μερών σήμερα είναι η Συναλλαγή να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τη 13η Απριλίου 2023, γνωστοποιεί η Frigoglass σε ανακοίνωσή της.

Ενόψει της επικείμενης έναρξης των τελευταίων βημάτων της Συναλλαγής και προκειμένου να διευκολυνθεί η υλοποίησή της, η Frigοglass ανακοινώνει ότι τα μέρη της Δεσμευτικής Συμφωνίας έχουν συμφωνήσει όπως τροποποιήσουν ορισμένους όρους της Δεσμευτικής Συμφωνίας, προκειμένου να παραταθεί η περίοδος υλοποίησης της Συναλλαγής μέχρι τη 13η Απριλίου 2023.

Συνδεδεμένα με την Επιτροπή Ομολογιούχων μέρη έχουν εκδηλώσει τη δέσμευσή τους για τη διασφάλιση της λειτουργικής συνέχειας του Ομίλου με τη χορήγηση ρευστότητας ποσού €55 εκατ. μέσω της κάλυψης των Ενδιάμεσων Ομολογιών από την πρώτη ανακοίνωση της εταιρείας για τη Συναλλαγή και έπειτα. Η ρευστότητα αυτή έχει χρησιμοποιηθεί από τον Όμιλο, μεταξύ άλλων, για την υποστήριξη της λειτουργίας του Ομίλου και την κάλυψη των κεφαλαιακών αναγκών του.

Ο Όμιλος αναμένεται σύντομα να προσκαλέσει, με ξεχωριστή ανακοίνωση, τους υπόλοιπους κατόχους των Ομολογιών Λήξεως 2025 όπως, μεταξύ άλλων, προσχωρήσουν στη Δεσμευτική Συμφωνία.

Η αρχική ημερομηνία λήξης των Ενδιάμεσων Ομολογιών ήταν στις 11 Ιανουαρίου 2023 με καταληκτική ημερομηνία λήξεως στις 28 Φεβρουαρίου 2023. Η Frigoinvest Holdings B.V. (“FHBV”) και η Frigοglass Finance B.V., εκδότριες των Ενδιάμεσων Ομολογιών, δεν αποπλήρωσαν το κεφάλαιο και τους δεδουλευμένους τόκους των Ενδιάμεσων Ομολογιών, το οποίο κατέστη ληξιπρόθεσμο και απαιτητό στις 28 Φεβρουαρίου 2023. Το γεγονός αυτό αποτελεί Γεγονός Καταγγελίας (Event of Default) στο πλαίσιο της πράξης έκδοσης των Ενδιάμεσων Ομολογιών και αυτό το Γεγονός Καταγγελίας απαιτείται για την έναρξη υλοποίησης της Συναλλαγής.

Μετά τη λήξη των Ενδιάμεσων Ομολογιών, η Επιτροπή Ομολογιούχων αναμένεται σύντομα να ξεκινήσει την υλοποίηση της Συναλλαγής μέσω της αναγκαστικής εκτέλεσης του ενεχύρου επί των μετοχών της FHBV.

Επίσης, η Frigοglass και η Επιτροπή Ομολογιούχων, μεταξύ άλλων, βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις αναφορικά με (i) τη μεταβίβαση προς την FHBV ή/και θυγατρικές της σχεδόν του συνόλου του ενεργητικού και των υποχρεώσεών της προκειμένου να διασφαλιστεί η συνέχεια της επιχειρηματικής λειτουργίας κατά την Ημερομηνία Υλοποίησης και μετέπειτα και (ii) τη διατήρηση από τη Frigοglass ενός έμμεσου μειοψηφικού ποσοστού στην FHBV μετά την Ημερομηνία Υλοποίησης. 

* Δείτε αναλυτικά στη στήλη Συνοδευτικό Υλικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v