Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Πρώιμη ρευστότητα» για επενδύσεις σε ευρωπαϊκές startups από τη SeedBlink

Η πλατφόρμα θέτει σε λειτουργία μια Δευτερογενή Αγορά με στόχο να τονώσει την ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκων νεοφυών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της τεχνολογίας.

«Πρώιμη ρευστότητα» για επενδύσεις σε ευρωπαϊκές startups από τη SeedBlink

H SeedBlink, η επενδυτική πλατφόρμα που υποστηρίζει ευρωπαϊκές startups, προσφέρει πρώιμη ρευστότητα σε μεμονωμένους επενδυτές για επένδυση σε νεοφυείς εταιρείες.

Η Δευτερογενής Αγορά, η οποία επικεντρώνεται σε συμφωνίες αποκλειστικά στο χώρο της τεχνολογίας, αναμένεται να προσφέρει πρώιμη ρευστότητα σε μεμονωμένους επενδυτές σε startups προκειμένου να αποδεσμεύσει κεφάλαια, επιτρέποντας παράλληλα στους αγοραστές να επενδύσουν σε διαφορετικά προφίλ κινδύνου και να συμμετάσχουν σε project που ενδέχεται να μην είχαν την ευκαιρία στην πρωτογενή αγορά, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

«Η ρευστότητα ήταν το πιο πολυπόθητο χαρακτηριστικό για τους ιδιώτες επενδυτές, ώστε να μπορέσουν να διαφοροποιήσουν ακόμα περισσότερο το χαρτοφυλάκιο μετοχών startups που διαθέτουν», εξηγεί ο Andrei Dudoiu, Founder & Managing Partner της SeedBlink. «Πλατφόρμες όπως η δική μας επιτρέπουν στους ιδιώτες επενδυτές να συμμετάσχουν απευθείας στη χρηματοδότηση startups που υποστηρίζονται από Venture Capitals. Με αυτόν τον τρόπο συμβάλλουμε στον περαιτέρω εκδημοκρατισμό των επενδύσεων με την επέκταση μας και σε δευτερογενείς επενδύσεις.»

«Η εστίαση της πλατφόρμας αποκλειστικά στην ευρωπαϊκή αγορά τεχνολογίας και οι δυνατότητες άμεσης διαπραγμάτευσης την κάνουν να ξεχωρίζει από άλλες δευτερεύουσες αγορές. Μαζί με μια προσεκτικά επιλεγμένη ομάδα επενδυτών και οπαδών της τεχνολογίας, η προσφορά μας αποτελείται κυρίως από συμφωνίες που υποστηρίζονται από VC. Γι' αυτό και αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για μεμονωμένους και θεσμικούς Έλληνες επενδυτές» πρόσθεσε ο κ. Γιώργος Πλατάνας, Country Director της SeedBlink στην Ελλάδα.

Η ΕΕ έχει αρχίσει να συμμετέχει στο παγκόσμιο παιχνίδι τεχνολογίας

Σε έναν κόσμο όπου η ψηφιακή επέκταση επηρεάζει κάθε πτυχή της ζωής μας, μια συντονισμένη προσπάθεια θα μπορούσε να καλλιεργήσει ένα περιβάλλον, το οποίο θα επιτρέπει στις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις να λειτουργούν στο μέγεθος και την ταχύτητα που χρειάζονται για να είναι ανταγωνιστικές.

Ο ενιαίος κανονισμός ECSP, ο οποίος ορίζει σαφείς διαδικασίες γύρω από την πρωτογενή και δευτερογενή αγορά σε όλη την Ευρώπη, δημιουργεί ένα ασφαλές περιβάλλον για επενδύσεις startups, χωρίς σύνορα. Ο Κανονισμός διασφαλίζει την ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης στην παγκόσμια σκηνή, ανοίγοντας το δρόμο για την πρώτη πραγματικά ευρωπαϊκή αγορά τεχνολογίας.

Η SeedBlink προσφέρει πρόσβαση σε ιδιώτες για άμεσες επενδύσεις σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές εταιρείες τεχνολογίας πρώιμου σταδίου (early stage) με τους ίδιους όρους που ισχύουν για θεσμικούς επενδυτές και επενδυτικά επιχειρηματικά κεφάλαια, τόσο στις πρωτογενείς, όσο και στις δευτερογενείς συναλλαγές.

Δίνει τη δυνατότητα σε μεμονωμένους επενδυτές να εισέλθουν με βασικό εισιτήριο μόλις 2.500 €. Κάποιες από τις εταιρείες που σχετίζονται με την Ελλάδα και έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν με επιτυχία κεφάλαια μέσω της πλατφόρμας περιλαμβάνουν τις PD Neurotechnology και Protio. Επί του παρόντος, υπάρχει μια ανοιχτή επενδυτική ευκαιρία στην πλατφόρμα για την medtech Biopix-T.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v