Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Attica Bank: Τινάζεται στον αέρα το deal για τον «5ο τραπεζικό πόλο»

Μόνο 20 εκατ. ευρώ φέρεται πλέον διατεθειμένη να βάλει η Thrinvest στην ΑΜΚ της Αttica Bank, καθώς δεν εξασφαλίζονται οι όροι για νέο τραπεζικό πόλο μέσω συνένωσης με Παγκρήτια. Άγνωστο πώς θα καλυφθεί η αύξηση.

Attica Bank: Τινάζεται στον αέρα το deal για τον «5ο τραπεζικό πόλο»

Αλλάζουν όλα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στην κυοφορούμενη συμφωνία μεταξύ της Τhrinvest και των λοιπών εμπλεκόμενων (ΤΧΣ ΤΜΕΔΕ κλπ) σε ότι αφορά τη δημιουργία νέου τραπεζικού πόλου, μέσα από κάλυψη της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank (με συμμετοχή της Τhrinvest σε ένα ποσό άνω των 100 εκατ. ευρώ) και εν συνεχεία συνένωσης με την Παγκρήτια Tράπεζα.

Όπως ανέφεραν στο Euro2day.gr πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν τις σχετικές διεργασίες, ήδη από την Παρασκευή, σταμάτησε η δραστηριότητα των συμβούλων της Τhrinvest σε σχέση με το κυοφορούμενο deal (άτυπο due diligence, υπολογισμοί ανοιγμάτων, συνεργιών κ.λπ.), καθώς «κατέστη σαφές» ότι η άλλη πλευρά δεν επιθυμεί σε αυτή τη φάση να συζητήσει την επόμενη μέρα και να υιοθετήσει συγκεκριμένες ενέργειες, πέρα από την υλοποίηση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου «που έχει σφιχτό χρονοδιάγραμμα», χωρίς δηλαδή να αναληφθούν περαιτέρω δεσμεύσεις.

Το αποτέλεσμα είναι ότι η Thrinvest κατά τις ίδιες πηγές, εμφανίζεται σήμερα διατεθειμένη να επενδύσει ποσό μόλις 20 εκατ. ευρώ, ένα μικρό κλάσμα του αρχικά υπολογιζόμενου «για να βοηθήσει την κατάσταση», όχι όμως να ρισκάρει μεγάλα ποσά χωρίς να είναι βέβαιη για την εξυγίανση της τράπεζας και τη «ρότα» της πορείας της, την επόμενη μέρα της αύξησης.

Αδιευκρίνιστο ωστόσο παραμένει το ποιος θα καταβάλει το υπόλοιπο ποσό, προκειμένου να καλυφθεί μια αύξηση, περί της οποίας ούτως ή άλλως, υπάρχουν ζωηρές αμφιβολίες για το αν θα αποδειχτεί στο μέλλον επαρκής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v