Βουγιούκας (Τράπεζα Ηπείρου): Εχουν κάνει μεγάλα βήματα οι συνεταιριστικές τράπεζες

Η μη συμμετοχή των συνεταιριστικών τραπεζών στις διαδικασίες χαμηλότοκης χρηματοδότησης επενδυτικών σχεδίων μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, θα δημιουργήσει άνισο επιχειρηματικό ανταγωνισμό, τόνισε ο επικεφαλής της Τράπεζας Ηπείρου.

Βουγιούκας (Τράπεζα Ηπείρου): Εχουν κάνει μεγάλα βήματα οι συνεταιριστικές τράπεζες

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου συμμετείχε ως χορηγός στο 11ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Regional Growth Conference) που διοργανώθηκε από την εφημερίδα «Πελοπόννησος» στις 16 - 18 Μαρτίου στο Πανεπιστήμιο Πάτρας. Το συνέδριο καταπιάνεται με τα καίρια ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές περιφέρειες και σχετίζονται με την περιφερειακή πολιτική της Ελλάδας και την ενίσχυση της περιφερειακής οικονομίας, και πραγματοποιήθηκε παρουσία κυβερνητικών εκπροσώπων κάθε βαθμίδας, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, ακαδημαϊκών, καθώς και προέδρων και διευθυντών ανεξάρτητων φορέων.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου κ. Ιωάννης Βουγιούκας, συμμετείχε σε συζήτηση με τη δημοσιογράφο κα. Έφη Μπαρμπάτση, με θέμα τον κομβικό ρόλο που διαδραματίζουν οι Συνεταιριστικές Τράπεζες για την ανάπτυξή των τοπικών οικονομιών και κοινωνιών.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Βουγιούκας τόνισε τη στήριξη των μικρομεσαίων περιφερειακών επιχειρήσεων από τις περιφερειακές τράπεζες και τη δυνατότητα πρόσβασης σε ευέλικτες και προσιτές χρηματοδοτικές λύσεις που αυτές προσφέρουν. Υπογράμμισε δε πως η μη συμμετοχή των συνεταιριστικών τραπεζών στις διαδικασίες χαμηλότοκης χρηματοδότησης επενδυτικών σχεδίων μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, θα δημιουργήσει άνισο επιχειρηματικό ανταγωνισμό και πλήγμα στην ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας.

Κατά τη συζήτηση, ο κ. Βουγιούκας δήλωσε: «Ο κλάδος των Συνεταιριστικών Τραπεζών έχει κάνει μεγάλα βήματα εξέλιξης σε σύγκριση με το παρελθόν. Η Τράπεζα Ηπείρου συγκεκριμένα βρίσκεται σε πορεία μετασχηματισμού από μια μικρή Συνεταιριστική Τράπεζα σε μια σύγχρονη Περιφερειακή Τράπεζα, η οποία περιλαμβάνει στο σχεδιασμό της και την επέκταση σε όμορες περιοχές.»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v