Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Thrivest: Πλειοψηφία ή τίποτα στην Attica Bank

Με option επιστροφής οι μετοχές που θα αποκτηθούν στην επερχόμενη ΑΜΚ. Την επόμενη εβδομάδα οι δεσμευτικές προσφορές για το πρώτο πακέτο πώλησης μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Thrivest: Πλειοψηφία ή τίποτα στην Attica Bank

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται, εκτός απροόπτου, να υπογραφεί το σύμφωνο δέσμευσης μεταξύ των μετόχων της Attica Bank με τους τελικούς όρους συμμετοχής στην επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Thrivest Holdings των Δ. Μπάκου-Ι. Καϋμενάκη και Αλ. Εξάρχου έχει θέσει ως βασικό όρο, εφόσον δεν αποκτήσει την απόλυτη πλειοψηφία στη δεύτερη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Attica Βank, το αρχικό ποσοστό τους που θα αποκτηθεί στην επικείμενη ΑΜΚ να επαναγορασθεί από τους υφιστάμενους μετόχους (ΤΧΣ, ΤΜΕΔΕ, ΕΦΚΑ).

Κατά συνέπεια, το επιχειρηματικό τρίδυμο προσβλέπει μόνο στην απόκτηση της πλειοψηφίας των μετοχών της Attica Βank, καθώς έτσι εξυπηρετείται καθαρά η δημιουργία του πέμπτου τραπεζικού πόλου και η Thrivest θα έχει την άνεση των κινήσεων προς αυτή την κατεύθυνση.

Εν τω μεταξύ, την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 31 Μαρτίου θα υποβληθούν από τους εν δυνάμει επενδυτές (funds) οι δεσμευτικές προσφορές για το πρώτο πακέτο πώλησης μη εξυπηρετούμενων δανείων της Attica Βank, με στόχο την εξυγίανση του δανειακού χαρτοφυλακίου της.

Υπενθυμίζεται ότι η Thrivest θα συμμετέχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank με το ποσό των 60 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v