Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εριουργία 3Α: «Ναι» στη μετατροπή προνομιούχων μετοχών σε κοινές

Το ποσοστό απαρτίας διαμορφώθηκε στο 86,98% και το 67,3% των παρόντων (με συμμετοχή όλων των πλευρών της οικογένειας Εφραίμογλου) υπερψήφισε την πρόταση της διοίκησης, σε αντίθεση με 32,69% που εναντιώθηκε.

Εριουργία 3Α: «Ναι» στη μετατροπή προνομιούχων μετοχών σε κοινές

Με πλειοψηφία που υπερέβη ελαφρά τα απαιτούμενα δύο τρίτα των παρόντων τίτλων, εγκρίθηκε από τη σημερινή επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση της Εριουργίας Τρία Άλφα, η πρόταση της διοίκησης για μετατροπή των προνομιούχων μετοχών σε κοινές.

Συγκεκριμένα, στη γενική συνέλευση των προνομιούχων μετόχων, το ποσοστό απαρτίας διαμορφώθηκε στο 86,98% και το 67,3% των παρόντων (με συμμετοχή όλων των πλευρών της οικογένειας Εφραίμογλου) υπερψήφισε την πρόταση της διοίκησης, σε αντίθεση με 32,69% που εναντιώθηκε.

Στη γενική συνέλευση των κοινών μετόχων που επακολούθησε, το αίτημα της διοίκησης έγινε δεκτό με πολύ ισχυρή πλειοψηφία (95%).

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εριουργίας Τρία Άλφα Δημήτρης Εφραίμογλου χαιρέτησε την απόφαση για μετατροπή των προνομιούχων τίτλων σε κοινές, θεωρώντας πως αυτό θα αποβεί προς όφελος τόσο των προνομιούχων μετόχων (θα ψηφίζουν και θα ελέγχουν τη διοίκηση, ενώ τα όποια προβλεπόμενα προνόμια που χάνουν είναι ήσσονος σημασίας), καθώς και την ίδια την εταιρεία στην προσπάθειά της να προσελκύσει πιθανούς στρατηγικούς επενδυτές.

Η πλευρά των μειοψηφούντων μετόχων (κυρίως αποτελείται από επενδυτές που είχαν τοποθετηθεί στην εταιρεία προ δεκαετιών) άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να εξετάσει προσφυγή σε νομικά μέσα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v