Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ομιλος Κυπριώτη: Το αίτημα κατάσχεσης από Eurobank και η κυπριακή Siopara

Σε κυπριακή εταιρεία φέρεται να έχει μεταβιβάσει o Κωνσταντίνος Κυπριώτης το 53% του ποσοστού του στην «Γ. Κυπριώτης και Υιοί Α.Ε.». Η κίνηση για συντηρητική κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων και η δικαστική μάχη.

Ομιλος Κυπριώτη: Το αίτημα κατάσχεσης από Eurobank και η  κυπριακή Siopara

Ένα ακόμη επεισόδιο προστέθηκε σήμερα στο σίριαλ της υπόθεσης Κυπριώτη, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, όταν νωρίτερα μέσα στην ημέρα η Eurobank επιχείρησε να προχωρήσει σε συντηρητική κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων του Κωνσταντίνου Κυπριώτη, για δάνειο ύψους 2,5 εκατ. ευρώ, γνωστοποιήθηκε ότι ο ξενοδόχος της Κω είχε μεταβιβάσει το 53% του ποσοστού του στην Γ. Κυπριώτης και Υιοί Α.Ε. σε εταιρεία με έδρα την Κύπρο.

Το δάνειο, ύψους 2,5 εκατ. ευρώ, είχε λάβει, κατά τις πληροφορίες, η εταιρεία «Αφοί Κιτρίνα», συμφερόντων του ξενοδόχου της Κω, με εγγύηση προσωπική περιουσία του.

Το «παρών» στο δικαστήριο έδωσαν εκπρόσωποι της κυπριακής εταιρείας Siopara Holdings, οι οποίοι εμφανίστηκαν ως κάτοχοι του 53% των μετοχών της «Γ. Κυπριώτης και Υιοί Α.Ε.», πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της οποίας είναι ο Κ. Κυπριώτης. Μέχρι πρότινος, ο Κ. Κυπριώτης ήταν κάτοχος του 55% της εταιρείας Γ. Κυπριώτης και Υιοί Α.Ε. Αντίστοιχα, η αδελφή του, Μιράντα Κυπριώτη, κατείχε το υπόλοιπο 45% και με ανακοίνωσή της πριν από λίγες ημέρες ξεκαθάρισε ότι έχει μεταβιβάσει το ποσοστό της στη HIG, στο πλαίσιο σχετικής συμφωνίας εξυγίανσης της εταιρείας.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγες ώρες πριν από την αυριανή εκδίκαση της αίτησης άμεσης επικύρωσης συμφωνίας εξυγίανσης - μεταβίβασης επιχείρησης και επικουρικά της αίτησης πτώχευσης από το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Κω, με τον ξενοδόχο να μην αναγνωρίζει τη μεταβίβαση του ποσοστού της αδελφής του HIG και να αρνείται να εγγράψει το αμερικανικό fund στο μετοχολόγιο της Γ. Κυπριώτης και Υιοί Α.Ε.

Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο του 2021 πραγματοποιήθηκε η πώληση δανείων, ύψους περίπου 55 εκατ. ευρώ, του ξενοδοχειακού ομίλου Κυπριώτη στην αμερικανική HIG από τη Eurobank και ακολούθησε λίγους μήνες αργότερα η πώληση δανείων, ύψους περί τα 100 εκατ. ευρώ, από τις Πειραιώς και Attica Βank, επίσης στο αμερικανικό επενδυτικό fund HIG.

Ο όμιλος Κυπριώτη διαθέτει 5 ιδιόκτητες ξενοδοχειακές μονάδες στην Κω, συνολικής δυναμικότητας 1.500 δωματίων και 4.500 κλινών. Πρόκειται για τα 5 αστέρων ξενοδοχεία Kipriotis Panorama Hotels & Suites, Kipriotis Maris Suites και τα 4 αστέρων Kipriotis Aqualand Hotel, Kipriotis Hippocrates Hotel και Kipriotis Village Resort.

Τα ξενοδοχεία του ομίλου διαθέτουν δύο συνεδριακά κέντρα με δυνατότητα φιλοξενίας 7.500 συνέδρων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v