Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πόσα θα βάλουν οι μέτοχοι στην ΑΜΚ της Attica Bank

Η συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ των επιμέρους μερών θα ενταχθεί στο ενημερωτικό σημείωμα πριν τη διαδικασία αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου. Στόχος η δημιουργία του 5ου τραπεζικού πυλώνα.

Πόσα θα βάλουν οι μέτοχοι στην ΑΜΚ της Attica Bank

Η οριστική συμφωνία μετόχων που επετεύχθη για την Attica Bank θα πρέπει τώρα να μετουσιωθεί σε δεσμευτική νομική συμφωνία, η οποία θα ενταχθεί στο ενημερωτικό δελτίο της τράπεζας πριν την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, επισημαίνουν πηγές της τράπεζας.

Η Thrivest και η Παγκρήτια θα μπουν στην ΑΜΚ με 64 εκατ. ευρώ, το ΤΧΣ με 329 εκατ. ευρώ και το ΤΜΕΔΕ με 40 εκατ. ευρώ.

Η σημερινή συμφωνία, κατά τις ίδιες πηγές, σηματοδοτεί βασικά τη δέσμευση των μερών για την εξυγίανση και την ακόλουθη δημιουργία του 5ου υγιούς τραπεζικού πυλώνα της χώρας.

Όπως έγραψε νωρίτερα το Euro2day.gr, σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων πλευρών στην υπόθεση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Attica Βank.

Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν ΤτΕ, ΤΧΣ, ΤΜΕΔΕ, Τράπεζα Αττικής και Thrivest, οριστικοποιήθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι όροι συμμετοχής της Thrivest ως ιδιώτη επενδυτή στην επικείμενη ΑΜΚ της τράπεζας, καθώς και το πλαίσιο συγχώνευσής της, σε μεταγενέστερο στάδιο, με την Παγκρήτια Τράπεζα.

Η ανακοίνωση της Attica Bank

Η Attica Bank, σε συνέχεια των από 18-01-2023, 26-01-2023, 03-02-2023 και 22-03-2023 ανακοινώσεων της, καθώς και των εταιρικών ανακοινώσεων της που αφορούν την εγκριθείσα και υπό υλοποίηση αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της (η «Αύξηση») και το εγκεκριμένο Ενημερωτικό Δελτίο που διέπει την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των νέων κοινών μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, γνωστοποιεί προς το επενδυτικό κοινό, κατόπιν και σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ότι περιήλθε στη Διοίκηση της πληροφόρηση περί κατ’ αρχήν συμφωνίας των υφισταμένων βασικών μετόχων της Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) - Ταμείου Μηχανικών Εργοληπτών Δημόσιων Έργων (ΤΜΕΔΕ) και της εταιρείας Thrivest Holding Ltd επί των εμπορικών όρων για συμμετοχή τους στην Αύξηση με κάλυψη ποσών έως € 329 εκατ. για το ΤΧΣ, έως 40 εκατ. για το ΤΜΕΔΕ, και έως 64 εκατ. για την εταιρεία Thrivest Holding Ltd, και με σκοπό την πλήρη κάλυψη της Αύξησης.

Η συμφωνία αυτή αναμένεται να αποτυπωθεί σε τελικά δεσμευτικά νομικά κείμενα που με τη σύναψη τους και τη γνωστοποίηση τους στην Τράπεζα θα αποτελέσουν μέρος του Ενημερωτικού Δελτίου της Αύξησης.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v