Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Attica Bank: Συστημικές τράπεζες και Παγκρήτια στην ΑΜΚ, εκτός το ΤΜΕΔΕ

(upd) Ενεργοποιείται εναλλακτικό σχέδιο για την αύξηση κεφαλαίου με συμμετοχή των τεσσάρων συστημικών τραπεζών με ποσό 40 εκατ. ευρώ. H Παγκρήτια με εγγύηση Thrivest μπαίνει στην ΑΜΚ.

Attica Bank: Συστημικές τράπεζες και Παγκρήτια στην ΑΜΚ, εκτός το ΤΜΕΔΕ
O αντιπρόεδρος & CEO της Intrakat, Αλ. Εξάρχου

Οριστική αποχώρηση του ΤΜΕΔΕ από το μετοχικό κεφάλαιο της Attica Bank προωθείται λίγο πριν προχωρήσει η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στην οποία δεν θα μετέχει το Ταμείο. Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται μετά το σημερινό Δ.Σ.

Η απόφαση φαίνεται να σχετίζεται με τα σχέδια της Thrivest (Μπάκος-Καϋμενάκης-Εξάρχου) σε ό,τι αφορά το τελικό σχέδιο εξυγίανσης, που θα ολοκληρωθεί σε δεύτερο χρόνο με τη συγχώνευση της Attica Bank με την Παγκρήτια.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι το Ταμείο θα βρισκόταν στη δεύτερη φάση της εξυγίανσης-συγχώνευσης με μικρότερο ποσοστό, γεγονός που οδήγησε στη λήψη της απόφασης για αποχώρηση από την Attica Bank.

Μετά την εξέλιξη αυτή ενεργοποιήθηκε από την Εποπτική Αρχή, αλλά και από τη διοίκηση της Attica Bank, το back-up plan, η συμμετοχή στην επικείμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των τεσσάρων συστημικών τραπεζών (Eθνική, Alpha Bank, Eurobank, Πειραιώς) με το ποσό των 10 εκατ. ευρώ έκαστη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΤΜΕΔΕ στήριξε την Attica Bank επί δεκαετίες, έχοντας με τις συνεχείς αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου εισφέρει μεγάλα ποσά χωρίς τις σχετικές αποδόσεις.

H Παγκρήτια με εγγύηση Thrivest

Παράλληλα, αποφασίστηκε στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου να συμμετάσχει ως επενδυτής η Παγκρήτια Τράπεζα, και με δεδομένο ότι για όλο αυτό το εγχείρημα χρειάζονται κεφάλαια η Thrivest αποφάσισε να εγγυηθεί την οικονομική δυνατότητα της Παγκρήτιας.

Η είσοδος της Παγκρήτιας στην Attica Bank εξυπηρετεί τη συγχώνευση των δυο τραπεζών η οποία αποτελεί το τελευταίο βήμα για την ολική εξυγίανση της Attica Bank και θα πραγματοποιηθεί σε δεύτερο χρόνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v