Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φωτοβολταϊκά εγκαθιστά στο εργοστάσιο Θεσσαλονίκης η Αφοί Χαΐτογλου

Η κίνηση αυτή πρόκειται να συμβάλλει στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της εταιρείας και στην ενίσχυση της αειφόρου ανάπτυξής της.

Φωτοβολταϊκά εγκαθιστά στο εργοστάσιο Θεσσαλονίκης η Αφοί Χαΐτογλου

Στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος (Net-metering) 600kWp στο εργοστάσιό της στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης προχώρησε η Αφοί Χαΐτογλου ΑΒΕΕ, στο πλαίσιο της πράσινης μετάβασης και της βιώσιμης επιχειρηματικότητας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η εκτιμώμενη απόδοση του φωτοβολταϊκού συστήματος ανέρχεται στις 870.000 kWh ανά έτος, ενώ η μείωση των ετησίων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στο εργοστάσιο υπολογίζεται στους 300 τόνους ετησίως, ποσότητα που αντιστοιχεί σε περίπου 270 στρέμματα δέντρων.

Συγκεκριμένα, η καθαρή ενέργεια που παράγεται θα χρησιμοποιείται στην παραγωγή των προϊόντων της εταιρείας, μειώνοντας την εξάρτησή της από την παραδοσιακή ενέργεια. Ακόμη, ως προς το περιβαλλοντικό σκέλος, η εν λόγω εγκατάσταση πρόκειται να συμβάλλει στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της εταιρείας και στην ενίσχυση της αειφόρου ανάπτυξής της.

Η επένδυση πραγματοποιήθηκε εξολοκλήρου με ιδία κεφάλαια της Αφοί Χαΐτογλου ΑΒΕΕ και ανάδοχος του έργου για την αδειοδότηση, μελέτη και κατασκευή του έργου επιλέχθηκε η ΑΕΝΑΟΣ Ενεργειακά Συστήματα, εταιρεία με πολυετή εμπειρία στον χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v