Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

doValue: 2+3 πακέτα πώλησης δανείων αξίας 1 δισ. ευρώ

Ποια είναι τα προς πώληση πακέτα στεγαστικών και δανείων προς μικρές επιχειρήσεις. Τα τρία πακέτα reperforming δανείων που θα βγάλει η εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων προς πώληση από το τρίτο 3μηνο και μετά.

doValue: 2+3 πακέτα πώλησης δανείων αξίας 1 δισ. ευρώ

Πάνω από 1 δισ. ευρώ δάνεια, μη εξυπηρετούμενα, αλλά και χορηγήσεις που μπήκαν εκ νέου σε εξυπηρέτηση (reperforming) έχει βγάλει και θα βγάλει εντός του 2023 προς πώληση η εταιρεία διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων doValue.

Στόχος και των δύο κατευθύνσεων είναι η ελάφρυνση του χαρτοφυλακίου και η εγγραφή εσόδων, στο πλαίσιο της δευτερογενούς διαχείρισης του στοκ των δανείων που έχουν μεταφερθεί στο ευρύ χαρτοφυλάκιό της.

Πρόκειται για στεγαστικά δάνεια και χορηγήσεις προς μικρές επιχειρήσεις ανάλογα με το προφίλ του κάθε πακέτου.

Τα άμεσα

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, εκτιμάται ότι άμεσα θα ολοκληρωθεί η πώληση του πακέτου «Suez», το οποίο περιλαμβάνει 279 εκατ. ευρώ στεγαστικά δάνεια που είχαν ενταχθεί στο παρελθόν στις ευνοϊκές ρυθμίσεις του νόμου Κατσέλη και ανήκουν σε περισσότερους από 1.800 δανειολήπτες. Οι διεκδικητές του εν λόγω πακέτου είναι η Fortress και η Bracebridge.

Το δεύτερο πακέτο, με την κωδική ονομασία «Eliopolis», αφορά δάνεια αξίας 400 εκατ. ευρώ και οι δανειολήπτες τους είναι μικρές επιχειρήσεις. Για το πακέτο κατατέθηκαν δεσμευτικές προσφορές τη Μεγάλη Πέμπτη από τη Fortress και τη Mount Street-Peper.

Και στα δύο πακέτα, τα προς πώληση δάνεια προέρχονται από την τιτλοποίηση Cairo.

Στην… ουρά

Στο μεταξύ η doValue «μοντάρει» τρία πακέτα re-performing δανείων με στόχο την πώλησή τους στις τράπεζες στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού επιστροφής «θεραπευμένων» δανείων στο τραπεζικό σύστημα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες και τα τρία πακέτα αναμένεται να βγουν στην αγορά από το 3ο τρίμηνο του 2023 και εφόσον όλες οι συνθήκες, πολιτικές και οικονομικές, έχουν εκ νέου μπει στην κανονικότητα.

Το πρώτο πακέτο με την κωδική ονομασία «Rebound» είναι πιλοτικό και περιέχει δάνεια αξίας μόλις 30 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για στεγαστικά και μια μικρή φέτα δανείων προς μικρές επιχειρήσεις.

Το δεύτερο πακέτο φέρει την κωδική ονομασία «Gemini» και εμπεριέχει δάνεια μικρών επιχειρήσεων ύψους 200-300 εκατ. ευρώ, τα οποία προέρχονται από την τιτλοποίηση Frontier της Εθνικής Tράπεζας.

Τέλος, το τρίτο πακέτο, το οποίο δεν φέρει ακόμη κωδική ονομασία, αφορά δάνεια ύψους περίπου 200 εκατ. ευρώ, κυρίως μικρών επιχειρήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v