Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

AVE: Τα φετινά σχέδια στον κλάδο των τροφίμων

Στα αξιοσημείωτα των περυσινών αποτελεσμάτων συγκαταλέγονται τα μη επαναλαμβανόμενα κονδύλια, καθώς ο Όμιλος σημείωσε μεταξύ άλλων έκτακτα κέρδη 12,4 εκατ. ευρώ και έκτακτες ζημίες 7,6 εκατ. ευρώ.

AVE: Τα φετινά σχέδια στον κλάδο των τροφίμων

Σε ζημιογόνο αποτέλεσμα υποχρεώθηκε πέρυσι ο Όμιλος AVE, καθώς ο κύκλος εργασιών του αυξήθηκε μεν από τα 142,9 στα 143,2 εκατ. ευρώ, ωστόσο η καθαρή ζημία διαμορφώθηκε στα 5,6 εκατ. ευρώ, τα ίδια κεφάλαια ήταν αρνητικά (-2,38 εκατ.) και ο καθαρός δανεισμός έκλεισε στις 31/12/2022 στα 35,9 εκατ. ευρώ.

Στα αξιοσημείωτα των περυσινών αποτελεσμάτων συγκαταλέγονται τα μη επαναλαμβανόμενα κονδύλια, καθώς ο Όμιλος σημείωσε μεταξύ άλλων έκτακτα κέρδη 12,4 εκατ. ευρώ (από αναδιάρθρωση τραπεζικών δανείων) και έκτακτες ζημίες (απομειώσεις) 7,6 εκατ. ευρώ.

Σε ότι αφορά τους στόχους της εισηγμένης, η διοίκηση της AVE σημειώνει:

«Ο Όμιλος, μέσω της νεοσύστατης θυγατρικής Retail & More A.E εισέρχεται στο χονδρικό εμπόριο προϊόντων ευρείας κατανάλωσης (συμπεριλαμβανομένων και τροφίμων), αναζητώντας πιο επικερδείς δραστηριότητες που θα προσφέρουν καλύτερα περιθώρια κέρδους και ισχυρότερες ταμειακές ροές. Στους άμεσους στόχους της Retail & More είναι η δημιουργία ενός νέου πανελλαδικού δικτύου καταστημάτων με κοινή εταιρική ταυτότητα, όπου θα διατίθενται, μεταξύ άλλων, τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας Carrefour, θα παρέχονται προϊόντα υψηλής ποιότητας και κορυφαίες υπηρεσίες εξυπηρέτησης πελατών. Στην Ελλάδα θα αναπτύξουμε καταστήματα με τα σήματα: Carrefour express, Cattefour market, Carrefour Bio, Carrefour Flash, Supeco.

Για το 2023 ο Όμιλος εντατικοποιεί το πλάνο ανάπτυξης των καταστημάτων Carrefour με βάση τον ακόλουθο σχεδιασμό: Ωρίμανση των καταστημάτων που ξεκίνησαν την λειτουργία τους το 2022, άνοιγμα περίπου 20 νέων καταστημάτων με την μέθοδο Franchise με έμφαση στις τουριστικές περιοχές και την επαρχία, αξιολόγηση ευκαιριών για ενδεχόμενες εξαγορές εφόσον αυτές παρουσιαστούν σαν συνέπεια της συγκέντρωσης του κλάδου, δημιουργία προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας από Έλληνες παραγωγούς, αντιπροσώπευση και διανομή προϊόντων (τροφίμων-ποτών)».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v