Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθελοντικοί καθαρισμοί σε 12 παραλίες από την Pernod Ricard Hellas

Συνεχίζεται για 2η χρονιά η περιβαλλοντική δράση “My beach. Our Planet”, με την καθοδήγηση της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης iSea και την συμμετοχή εθελοντών.

Εθελοντικοί καθαρισμοί σε 12 παραλίες από την Pernod Ricard Hellas

Η Pernod Ricard Hellas πραγματοποιεί για 2η χρονιά την περιβαλλοντική δράση “My beach. Our Planet”, επεκτείνοντας τις δράσεις σε 12 παραλίες στη Θεσσαλονίκη, την Κρήτη, την Καλαμάτα και τον Βόλο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Pernod Ricard Hellas υλοποιεί τη δράση από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο σε παραλίες που πλήττονται από τη ρύπανση των ακτών, με την καθοδήγηση της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης iSea και την συμμετοχή εθελοντών εργαζομένων της και πολιτών. Παράλληλα, η δράση “My beach. Our planet” προχωρά φέτος σε συνεργασία με το πρόγραμμα για την ανακύκλωση αποτσίγαρων «Γόπα Project», στο πλαίσιο της οποίας θα τοποθετηθούν σταχτοδοχεία στις παραλίες όπου θα πραγματοποιηθούν οι καθαρισμοί, συμβάλλοντας με ακόμη μια ενέργεια στην προστασία των παραλιών από τη ρύπανση.

Το 2022, με τη συμμετοχή εκατοντάδων εθελοντών πολιτών, καθαρίστηκαν περισσότερα από 80.000 χλμ παραλίων της Αττικής με τη συλλογή μισού τόνου απορριμμάτων. Φέτος, η Pernod Ricard Hellas προσκαλεί εθελοντές πολίτες από όλη την Ελλάδα να συμμετέχουν σε περισσότερους καθαρισμούς παραλιών, επιβραβεύοντας τους για την οικολογική τους επιλογή.

Επιπλέον, η Pernod Ricard Hellas επενδύει στη δημιουργία πρότυπων beach bars που διέπονται από αρχές βιώσιμης λειτουργίας, παρέχοντας και φέτος τον κατάλληλο εξοπλισμό: επαναχρησιμοποιούμενα ποτήρια, οικολογικά καλαμάκια, κάδους ανακύκλωσης και σημάνσεις με προτάσεις για οικολογική συμπεριφορά στις παραλίες. Παράλληλα, συνεχίζει την εκπαίδευση των επαγγελματιών εστίασης με σεμινάρια σχετικά με βιώσιμες πρακτικές λειτουργίας σε συνεργαζόμενα beach bars.

Ο κ. Mathieu Lambotte, CEO της Pernod Ricard Hellas δήλωσε:

«Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που μετά τις δράσεις στην Αττική το 2022, φέτος, η περιβαλλοντική δράση “My beach. Our Planet” διευρύνει ακόμη περισσότερο το αποτύπωμά της, προχωρώντας σε καθαρισμούς παραλιών σε διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας δίνοντας πρόσβαση σε ακόμα περισσότερους εθελοντές να γίνουν μέρος της πρωτοβουλίας. Η δράση μας, στην οποία συμμετέχουμε όλοι οι εργαζόμενοι της Pernod Ricard Hellas, αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της δέσμευσής μας προς την ελληνική κοινωνία και στις αρχές βιωσιμότητας και υπευθυνότητας που διέπουν τη λειτουργία μας, τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως.»

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα των εθελοντικών δράσεων καθαρισμού παραλιών και τις δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να το βρείτε στο mybeachourplanet.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v