Ανοδος τζίρου 10% το Q1 για την Capital Product Partners του Β. Μαρινάκη

Η εταιρεία εμφάνισε αύξηση τζίρου 10% στα 81 εκατ. δολάρια από 73,4 εκατ. δολάρια κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Ανοδος τζίρου 10% το Q1 για την Capital Product Partners του Β. Μαρινάκη

Η ναυτιλιακή εταιρεία Capital Product Partners L.P. (CPLP), συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη, ανακοίνωσε σήμερα οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Η εταιρεία εμφάνισε αύξηση τζίρου 10% στα 81 εκατ. δολάρια από 73,4 εκατ. δολάρια κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. 

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας ανήλθαν στα 10 εκατ. ευρώ από 25,1 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2022. 

Οπως αναφέρει η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωση, η μείωση των καθαρών κερδών οφείλεται κυρίως στην άνοδο των συνολικών δαπανών, λόγω της αύξησης του χρέους και της αύξησης στα μέσα σταθμισμένα επιτόκια σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2022. 

 Η εταιρεία προχωρά σε διανομή μερίσματος ύψους 0,15 δολ. ανά μετοχή για το 1ο Τρίμηνο 2023.

O κ. Γεράσιμος Καλογηράτος, CEO της CPLP, δήλωσε:

«Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2023, συνεχίσαμε να εφαρμόζουμε τη στρατηγική ανανέωσης του στόλου μας, παραλαμβάνοντας δύο νεότευκτα πλοία: ένα μοντέρνο, πράσινης τεχνολογίας πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων 13.312 TEU με δεκαετή ναύλωση και ένα LNG/C τελευταίας γενιάς με επταετή ναύλωση. Επιπλέον, παραμείναμε προσηλωμένοι στη στρατηγική βελτιστοποίησης του χρέους, αποπληρώνοντας πρόωρα μέρος του χρέους μας, και εισάγοντας νέες φθηνότερες δομές χρηματοδότησης. Τέλος, εξασφαλίσαμε επιτυχώς μεσοπρόθεσμη ναύλωση για το M/V Akadimos με υψηλό ημερήσιο ναύλο. Ως αποτέλεσμα της ναύλωσης του M/V Akadimos , η πρώτη λήξη ναύλωσης πλοίου του στόλου δεν αναμένεται πριν από το πρώτο τρίμηνο του 2025. Με βάση τα παραπάνω, αυτή τη στιγμή έχουμε δέκα πλοία ελεύθερα βαρών και έναν στόλο με σταθμισμένη μέση ηλικία 6,8 ετών, ενώ η εναπομένουσα διάρκεια ναύλωσης είναι επίσης 6,8 χρόνια που αντιστοιχούν σε συμβασιοποιημένα έσοδα περίπου 1,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v