Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σφραγίζεται το beach bar Principote στη Μύκονο

Λουκέτο στο γνωστό μπαρ από τον δήμο Μυκόνου, μετά την εντολή του ΥΠΕΝ για άμεση αναστολή της άδειας λειτουργίας. Καταγράφηκαν σχεδόν 40.000 τ.μ. παράνομων κατασκευών. Στα δικαστήρια καταφεύγει η ιδιοκτησία.

Σφραγίζεται το beach bar Principote στη Μύκονο

Τη σφράγιση του Principote αποφάσισε ομόφωνα η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου Μυκόνου.

Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε εκτάκτως σήμερα το μεσημέρι, όπως μετέδωσε η Καθημερινή.

Προηγήθηκε, χθες, εντολή του υπουργείου Περιβάλλοντος προς τον δήμο, να προχωρήσει εντός της ημέρας στην αναστολή της άδειας λειτουργίας.

Αιτία, η οριστικοποίηση του πορίσματος/έκθεσης αυτοψίας των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, με βάση την οποία καταγράφηκαν σχεδόν 40.000 τετραγωνικά μέτρα παράνομων κατασκευών. Το πόρισμα οριστικοποιήθηκε από το Κεντρικό Πολεοδομικό Συμβούλιο σχεδόν στο σύνολό του (εξαιρέθηκαν προς έλεγχο δύο «τακτοποιήσεις» αυθαιρέτων, οι οποίες είναι περιορισμένες).

«Ραντεβού» στα δικαστήρια

Η πλευρά της επιχείρησης πρόκειται να στραφεί κατά της απόφασης του Κεντρικού Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ) και μάλιστα άμεσα, επιδιώκοντας, μεταξύ άλλων, το «πάγωμα» της διαδικασίας.

Εκπρόσωπος της επιχείρησης είναι ο δικηγόρος Μιχάλης Φαράντος. «Θεωρούμε παράνομη την απόφαση του ΚΕΣΥΠΟΘΑ. Έχει διαστρεβλώσει το νόμο και δεν έλαβε υπόψη κανέναν από τους ισχυρισμούς μας», δηλώνει στην «Κ». «Θα εξαντλήσουμε κάθε ένδικο μέσο για να μην ανασταλεί η λειτουργία του Principote. Αυτή τη στιγμή κινδυνεύουν με απώλεια εργασίας 700 άνθρωποι».

Αν η πλευρά της επιχείρησης ασκήσει προσφυγή και το δικαστήριο εκδώσει προσωρινή διαταγή, τότε η απόφαση αυτή θα συμπαρασύρει και την ανάκληση της άδειας λειτουργίας, καθώς αυτή θα βασίζεται στην οριστικοποίηση του πορίσματος του Μικτού Κλιμακίου από το ΚΕΣΥΠΟΘΑ.

ΥΠΕΝ: Κατεδαφιστέες οι αυθαίρετες κατασκευές στην Ψαρού της Μυκόνου

Το Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΚΕ.ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α.) εξέτασε την Πέμπτη 4.5.2023 δύο ενδικοφανείς προσφυγές, που είχαν ασκηθεί κατά πρωτοκόλλου κατεδάφισης του προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης του Σώματος Επιθεωρητών και Ελεγκτών του Υ.Π.ΕΝ. σχετικά με αυθαίρετες κατασκευές στην περιοχή «Ψαρού» του Δήμου Μυκόνου και κατά Πορίσματος - Έκθεσης αυτοψίας Μικτού Κλιμακίου Ελέγχου σχετικά με αυθαίρετες κατασκευές στην περιοχή Πάνορμος της νήσου Μυκόνου.

Οι αποφάσεις του ΚΕ.ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α., οι οποίες αφορούν σε απόρριψη και μερική απόρριψη των ενδικοφανών προσφυγών, αντιστοίχως, γνωστοποιήθηκαν την Τρίτη 9.5.2023 στους προσφεύγοντες. Κατά το μέρος της απόρριψης αυτών οι αυθαίρετες κατασκευές είναι κατεδαφιστέες και εφαρμόζονται οι κυρώσεις των άρθρων 271 και 271Α του ν. 5037/2023, ήτοι η επιβολή προστίμων ανέγερσης και διατήρησης, ποινικές κυρώσεις και αναστολή των αδειών λειτουργίας.

Με επιστολή του προς τον Δήμο Μυκόνου, την εισαγγελία, την περιφέρεια και την αποκεντρωμένη διοίκηση Νοτίου Αιγαίου, καθώς και τα Υπουργεία Εσωτερικών και Τουρισμού, το Υ.Π.ΕΝ. κοινοποιεί τις απορριπτικές αποφάσεις και ζητά την άμεση κινητοποίησή τους κατά τη δέσμια αρμοδιότητα που έχουν για όλες τις νόμιμες ενέργειες, π.χ. αναστολή των αδειών λειτουργίας των συγκεκριμένων επιχειρήσεων, κατεδάφιση παράνομων κατασκευών κ.ο.κ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v