Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα επένδυση στη Θεσσαλονίκη από τον όμιλο Electra

Τι προβλέπει η επένδυση των 25 εκατ. ευρώ που έχει δρομολογήσει ο όμιλος στη βορειοελλαδίτικη πόλη. Τα επόμενα επιχειρηματικά σχέδια της εταιρείας.

Νέα επένδυση στη Θεσσαλονίκη από τον όμιλο Electra

Την ανάπτυξη ενός νέου 5άστερου ξενοδοχείου στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, μία επένδυση προϋπολογισμού 25 εκατ. ευρώ, δρομολογεί ο όμιλος Electra Hotels & Resorts, ενισχύοντας την παρουσία του στη βορειοελλαδίτικη πόλη, όπου ήδη διατηρεί μία μονάδα. Ο όμιλος πλειοδότησε σε διαγωνισμό που διενήργησε η Εκκλησιαστική Κεντρική Υπηρεσία Οικονομικών (ΕΚΥΟ) της Εκκλησίας της Ελλάδος και απέκτησε το ακίνητο στο οποίο θα κατασκευαστεί το καινούργιο υψηλών προδιαγραφών ξενοδοχείο.

Το νέο πολυτελές ξενοδοχείο, δυναμικότητας 165 δωματίων, θα είναι το έβδομο που θα ενταχθεί στο χαρτοφυλάκιο του ομίλου, ο οποίος σήμερα διαθέτει παρουσία, εκτός από τη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα, στη Ρόδο και στην Κεφαλονιά. Σύμφωνα με τον Γιάννη Ρέτσο, έναν εκ των βασικών μετόχων του ομίλου Electra Hotels & Resorts, η κατασκευαστική περίοδος για τη δημιουργία του ξενοδοχείου αναμένεται να διαρκέσει 18-24 μήνες, ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών, με δεδομένο ότι ακόμη δεν έχουν εκπονηθεί οι σχετικές μελέτες και δεν έχει ολοκληρωθεί η αδειοδότηση του project. Μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί η αρχιτεκτονική προμελέτη του greenfield έργου, η εκπόνηση της οποίας, μάλιστα, ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στη β’ φάση του διαγωνισμού που πραγματοποίησε η ΕΚΥΟ.

Ο διαγωνισμός αφορούσε τη μακροχρόνια μίσθωση του ακινήτου, έκτασης 1,5 στρέμματος, που βρίσκεται πλησίον της ΧΑΝΘ, στη γωνία των οδών Τσιμισκή και Εθνικής Αμύνης και η διάρκεια της παραχώρησης είχε οριστεί σε 49 χρόνια με δικαίωμα παράτασης για 49 επιπλέον έτη. «Αν προχωρήσει και το project της ΔΕΘ όπως είναι το χρονοδιάγραμμα, με ολοκλήρωση του έργου το 2027, θα μπορούσε να πει κανείς ότι αυτά τα δύο projects θα υλοποιηθούν παράλληλα», τόνισε ο Γ. Ρέτσος.

Μάλιστα, αναφερόμενος στις δυνατότητες περαιτέρω ενίσχυσης της τουριστικής ταυτότητας της Θεσσαλονίκης, είπε: «Η Θεσσαλονίκη έχει τρομερές προοπτικές. Το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης είναι η μεγάλη επένδυση της Fraport Greece. Είναι το αεροδρόμιο το οποίο ακόμη υπο-χρησιμοποιείται και έχει τρομερές δυνατότητες και τρομερό capacity. Η Θεσσαλονίκη έχει και το λιμάνι, όπου προγραμματίζονται επενδύσεις, έχει οδικό δίκτυο υπερσύγχρονο. Εχει πράγματα που αν τα είχε μια άλλη ευρωπαϊκή πόλη θα ήταν ήδη πρωταγωνιστής. Η Θεσσαλονίκη έχει τρομερό δυναμικό και πρέπει να το αναπτύξει».

Ο όμιλος Electra Hotels & Resorts είχε προχωρήσει τo 2020, εν μέσω πανδημίας, στην ανακαίνιση του ξενοδοχείου Electra Palace Thessaloniki στην πλατεία Αριστοτέλους, ενώ με βάση τον σχεδιασμό, το φθινόπωρο αναμένεται να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα αναβάθμισης του πρώτου ξενοδοχείου της εταιρείας, εκείνου που βρίσκεται στην οδό Ερμού, του 4 αστέρων Electra Hotel Athens.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v