Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Την παραλία του Σχινιά καθάρισαν εργαζόμενοι του ομίλου Hellenic Healthcare

Η πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Μαΐου σε συνεργασία με τον φορέα “project PARALIES”. Συμμετείχαν εθελοντικά 75 άτομα.

Την παραλία του Σχινιά καθάρισαν εργαζόμενοι του ομίλου Hellenic Healthcare

Ο όμιλος Hellenic Healthcare (HHG), με τη συμμετοχή 75 εργαζομένων των εταιρειών του ομίλου, σε συνεργασία με τον φορέα “project PARALIES”, ανέλαβε τον καθαρισμό του τελευταίου τμήματος της παραλίας του Σχινιά, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στις 14 Μαΐου 2023.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι εργαζόμενοι-εθελοντές και μέλη των οικογενειών τους (από τα Θεραπευτήρια Υγεία, Metropolitan Hospital, Μητέρα, Metropolitan General, Λητώ, τα διαγνωστικά κέντρα Healthspot και Heal Academy), καθάρισαν το τελευταίο τμήμα της παραλίας του Σχινιά και περίπου σε 2 ώρες συνέλεξαν και παρέδωσαν στους εκπροσώπους του “Project PARALIES” 42 κιλά απορρίμματα από πλαστικό, αλουμίνιο, χαρτί, γυαλί, καθώς και αποτσίγαρα.

Το “Project PARALIES” αποτελεί πρωτοβουλία που στοχεύει στη μείωση της ρύπανσης και των επιπτώσεων της ανθρώπινης παρουσίας στο θαλάσσιο και παράκτιο οικοσύστημα των παραλιών. Στο πλαίσιο της δράσης αυτής, εκπρόσωποι του project PARALIES ενημέρωσαν τους εθελοντές του HHG σχετικά με τη σημασία της συλλογής των απορριμμάτων, τη διαδικασία της ποιοτικής και ποσοτικής καταγραφής των αποβλήτων που συλλέγονται αλλά και το σωστό τρόπο ανακύκλωσης, με χωριστή συλλογή των σκουπιδιών που παράγονται ανάλογα με το υλικό, δηλαδή πλαστικό, αλουμίνιο, χαρτί, γυαλί ή σύμμεικτα.

Μέσα από τις δράσεις κοινωνικής υπευθυνότητας που υλοποιούν και τις βιώσιμες πρακτικές που ακολουθούν, τα νοσοκομεία του ομίλου συνεισφέρουν για ένα πιο βιώσιμο μέλλον. Στο πλαίσιο αυτό ο όμιλος HHG δίνει έμφαση στην παρακολούθηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματός του, εφαρμόζοντας το μοντέλο της κυκλικής οικονομίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v