Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Phaistos Investment Fund: Επενδύει στη Movandi για λύσεις 5G με τεχνητή νοημοσύνη

Η Καλιφορνέζικη εταιρεία αναπτύσσει λύσεις προηγμένης τεχνολογίας 5G επιτυγχάνοντας περίπου 50% μείωση του κόστους υποδομής και λειτουργίας χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη.

Phaistos Investment Fund: Επενδύει στη Movandi για λύσεις 5G με τεχνητή νοημοσύνη

Η εταιρεία Movandi, μια εταιρεία που αναπτύσσει λύσεις προηγμένης τεχνολογίας 5G επέλεξε το Phaistos Investment Fund για να συμμετάσχει στον νέο γύρο χρηματοδότησής της.

Η Movandi, έχει έδρα την Καλιφόρνια και ιδρύθηκε από στελέχη με πολυετή εμπειρία στον κλάδο των ολοκληρωμένων κυκλωμάτων και θητεία σε σημαντικούς «παίκτες» της διεθνούς αγοράς όπως η Broadcom, η Cisco, η Qualcomm και η Samsung.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας για τη συμμετοχή της Φαιστού στο νέο γύρο χρηματοδότησης, η Movandi ίδρυσε τη θυγατρική «Movandi Greece» για τη μεταφορά τεχνογνωσίας και την ανάπτυξη δραστηριοτήτων έρευνας και ανάπτυξης στην Ελλάδα.

Πρόκειται για μια εταιρεία που έχει δημιουργήσει υποδομή όπως ο ενισχυτής σήματος που μπαίνει στο σπίτι για την ενίσχυση του WiFi. Ωστόσο η λύση της Movandi απευθύνεται σε χώρους μεγάλους όπως το Mall ή το OAKA που τοποθετείται ο εξοπλισμός και χρησιμοποιείται από μεγάλο πλήθος ατόμων δίνοντας ασύρματη ταχύτητα σε επίπεδο Mbbs. Ένα σημαντικό πλεονέκτημα είναι ότι όταν δεν υπάρχει κόσμος ο εξοπλισμός σκέφτεται... έξυπνα και είναι ανενεργός ουσιαστικά καταναλώνοντας το ελάχιστο της ενέργειας που χρειάζεται κάνοντας σημαντικές οικονομίες κλίμακος.

Τα προηγμένα συστήματα

Η εταιρεία έχει σχεδιάσει και αναπτύξει μικροεπεξεργαστές, software και συστήματα στον τομέα του mmW που συμπληρώνουν ιδανικά την κλασσική macro δομή της ασύρματης κάλυψης, και επιτυγχάνουν περίπου 50% μείωση του κόστους ανάπτυξης υποδομής και λειτουργίας χρησιμοποιώντας τεχνικές διεύθυνσης/διαμόρφωσης δέσμης και τεχνητής νοημοσύνης.

Οι repeaters και τα outdoor/indoor units που ενσωματώνουν την καινοτόμα τεχνολογία της Movandi χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση της κάλυψης και του διαθέσιμου bandwidth σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους με μεγάλο αριθμό χρηστών (όπως κτίρια γραφείων, αθλητικές εγκαταστάσεις και εμπορικά κέντρα), σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις με ιδιωτικά δίκτυα 5G σε λειτουργία και σε δημόσιους χώρους για την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας.

Παράλληλα, οι λύσεις της εταιρίας καλύπτουν με εντυπωσιακή επάρκεια και τον ιδιαίτερα υποσχόμενο τομέα της gigabit Σταθερής Ασύρματης Πρόσβασης (FWA – Fixed Wireless Access). Σε δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν υπό πραγματικές συνθήκες και εν κινήσει στο δίκτυο της Verizon, καταγράφηκε μέγιστη ταχύτητα 2,7 Gbps μέσω των repeaters της Movandi.

Η Movandi έχει συνεργασίες με μεγάλες εταιρείες όπως η Qualcomm, η AMD και η Intel και οι λύσεις της χρησιμοποιούνται από παρόχους όπως η Telstra, η SK Telecom και η Rakuten για την ανάπτυξη δικτύων.

H διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας, Maryam Rofougaran (φωτ.) συμπεριλήφθηκε στη λίστα Female Founders 200 της Inc., η οποία αναδεικνύει τις γυναίκες που δημιουργούν τις εταιρείες του «αύριο».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v