Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατεδαφίζονται παράνομες κατασκευές του Nammos στην Ψαρρού

(vid.) Μπουλντόζες στη Μύκονο για την κατεδάφιση αυθαίρετων κτισμάτων του γνωστού καταστήματος στο νησί της Μυκόνου. Ποιες παρανομίες έχουν εντοπιστεί.

Κατεδαφίζονται παράνομες κατασκευές του Nammos στην Ψαρρού

Ξεκίνησε πολύ νωρίς το πρωί η κατεδάφιση τμημάτων των παράνομων κατασκευών του Nammos στην Ψαρρού. Ωστόσο, με έγγραφο που απέστειλε το ΥΠΕΝ στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου ως αρμόδια για κατεδαφίσεις σε αιγιαλούς, από την κατεδάφιση εξαιρέθηκαν προς το παρόν τα δύο βασικά κτήρια 520 τ.μ. και 39 τ.μ. στα οποία οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος είχαν εντοπίσει παρανομίες καθώς δεν καλύπτονταν από τις δηλώσεις τακτοποίησης, αφού το περίγραμμα, οι διαστάσεις, η συνολική επιφάνεια, οι εσωτερικές διαρρυθμίσεις και οι όψεις δεν συμφωνούσαν με τα δηλωθέντα.

Οπως γράφει το Mykonoslive.tv, το κλιμάκιο των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος εντόπισε τις εξής αυθαιρεσίες:

1) Κατασκευή σε εξέλιξη διώροφου κτηρίου επιφάνειας 520 τετραγωνικών μέτρων εντός της ζώνης προστασίας της παραλίας Ψαρρούς και σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από τη γραμμή αιγιαλού, με τμήματα του κτηρίου να βρίσκονται εντός της ζώνης αιγιαλού και παραλίας.

2) Κατασκευή σε εξέλιξη κτηρίου με χρήση τουαλέτας (39 τ.μ.) εντός της ζώνης προστασίας της παραλίας και σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από τη γραμμή αιγιαλού. Και για αυτό το κτήριο υπήρχε δήλωση «τακτοποίησης» (ως ανεγερθέν προ του 2011). Κατά την ημερομηνία ελέγχου, το κτήριο βρισκόταν στη φάση κατασκευής υδραυλικών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων.

3) Τοποθέτηση κοντέινερ 23,5 τ.μ. (χωρίς άδεια, που απαιτείται ανεξάρτητα με το αν αυτά δεν είναι μόνιμη κατασκευή) εντός της ζώνης προστασίας της παραλίας και σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από τον αιγιαλό.

4) Τοποθέτηση τεσσάρων κυλινδρικών δεξαμενών ύψους 2,2 μέτρων και ακτίνας 0,5-1,7 μέτρων εντός της ζώνης προστασίας της παραλίας και σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από τον αιγιαλό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v