Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερίδα για την ανακύκλωση ενεργειακών υποδομών από την ΡΑΑΕΥ

Στην εκδήλωση που διοργανώνει η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι φορέων του κλάδου των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Οι ομιλητές.

Ημερίδα για την ανακύκλωση ενεργειακών υποδομών από την ΡΑΑΕΥ

Η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ) διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη Ημερίδα με θέμα «Ανακύκλωση Ενεργειακών Υποδομών» την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023 και ώρα 15:30 στο Κτίριο 15 – open stage του Διεθνούς Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στόχος της ΡΑΑΕΥ είναι να αναδείξει το ζήτημα της ανακύκλωσης των ενεργειακών υποδομών και του εξοπλισμού των έργων ΑΠΕ - μετά την ολοκλήρωση της διάρκειας ζωής τους - συνδράμοντας έτσι στη δημόσια συζήτηση που διεξάγεται τα τελευταία χρόνια αναφορικά με την προστασία του περιβάλλοντος των περιοχών όπου έχουν δρομολογηθεί έργα ΑΠΕ.

Στην Ημερίδα θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι φορέων του κλάδου των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και ειδικότερα το πρόγραμμα θα έχει ως εξής:

Χαιρετισμοί:

Δημήτριος Φούρλαρης, Αντιπρόεδρος Κλάδου Ενέργειας, ΡΑΑΕΥ

Ομιλητές:

  • «Η κατάσταση των έργων ΑΠΕ στην Ελλάδα σήμερα και η πορεία προς την ανακύκλωσή τους» Ιωάννης Χαραλαμπίδης, Δ/ντης Αδειοδοτήσεων και τήρησης Μητρώων και Αρχείων, ΡΑΑΕΥ 
  • «Ανακύκλωση Αιολικών Σταθμών» Δρ. Παναγιώτης Παπασταματίου, Γεν. Δ/ντης, ΕΛΕΤΑΕΝ
  • «Ανακύκλωση Φ/Β Σταθμών» Δρ. Στέλιος Λουμάκης, Πρόεδρος ΣΠΕΦ, Στέλιος Ψωμάς, Εκπρόσωπος ΣΕΦ, ΠΟΣΠΗΕΦ
  • «Ανακύκλωση Μικρών Υδροηλεκτρικών Σταθμών» Κωνσταντίνος Βασιλικός, Πρόεδρος ΕΣΜΥΕ
  • «Ανακύκλωση Σταθμών Βιομάζας» Νίκος Δαμάτης, Γεν. Γραμματέας ΕΛΕΑΒΙΟΜ,

Συντονιστής: Δρ. Διονύσιος Παπαχρήστου, Δ/ντης Γραφείου Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων, ΡΑΑΕΥ

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της 1ης Διεθνούς Έκθεσης Κυκλικής Οικονομίας που διοργανώνει η Helexpo (08-10/06/2023) με τιμώμενη χώρα τη Βουλγαρία.

Εκπρόσωποι της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων θα έχουν και θεσμικές συναντήσεις με φορείς της τιμώμενης χώρας για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της 1ης Διεθνούς Έκθεσης Κυκλικής Οικονομίας, στο Κτίριο 15 – open stage θα φιλοξενείται Έκθεση Ζωγραφικής με επιλεγμένα έργα μαθητών/φοιτητών που συμμετείχαν στον Διαγωνισμό Ζωγραφικής που διοργάνωσε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας στο πλαίσιο της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (Σεπτέμβριος 2022) με θέμα «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, Πράσινες Πόλεις – Προστατεύουμε τον πλανήτη και το μέλλον μας».

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη και θα υπάρχει η δυνατότητα ελεύθερου parking εντός των εγκαταστάσεων του Διεθνούς Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v