Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα επένδυση σε logistics center από Premia Properties

Προωθεί την ανακατασκευή του Athens Heart που μισθώθηκε από την ΑΑΔΕ, διεκδικώντας πόρους και από το Ταμείο Ανάκαμψης. Επαφές για απόκτηση ενός ακόμη οινοποιείου. Λελογισμένες επενδύσεις για τη διατήρηση ικανοποιητικών αποδόσεων.

Νέα επένδυση σε logistics center από Premia Properties

Στην απόκτηση ενός ακόμη ακινήτου Logistics στον Ασπρόπυργο συνολικής επιφάνειας 11.300 τ.μ. προχωρά η Premia Properties, η οποία έλαβε και τη σχετική έγκριση από τη γενική συνέλευση των μετόχων της.

Αφορά σε ακίνητο που αναπτύσσει η μέτοχος της Premia Properties, ΝΟΕ Μεταλλικές Κατασκευές (η οποία δεν συμμετείχε στην ψηφοφορία) και για το οποίο έχει ήδη ολοκληρωθεί η σχετική αποτίμηση από ανεξάρτητο εκτιμητή. Πρόκειται να ολοκληρωθεί στο γ’ τρίμηνο του 2023 και υπάρχει ήδη προσύμφωνο μίσθωσης από πολυεθνική εταιρεία.

Πέραν της παραπάνω επένδυσης, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. Κ. Μαρκάζος αναφέρθηκε επίσης στη μετεξέλιξη του Athens Heart σε χώρο γραφείων, ο οποίος ως γνωστόν μισθώθηκε από την ΑΑΔΕ με ορίζοντα 12ετίας. Για την ανακατασκευή του ακινήτου που φιλοξενούσε το εμπορικό κέντρο Athens Heart, την οικοδόμηση συμπληρωματικών χώρων σε όμορο οικόπεδο και τη δημιουργία ενός συγκροτήματος σύγχρονων γραφείων συνολικού εμβαδού 26.500 τ.μ. με πιστοποίηση LEED Gold η εταιρεία σκοπεύει να δαπανήσει περισσότερα από 50 εκατ. ευρώ.

Η Premia Properties διεκδικεί χρηματοδότηση μέρους της δαπάνης (17 εκατ. ευρώ περίπου) από το Ταμείο Ανάκαμψης ενώ βρίσκεται σε διαδικασία επιλογής αναδόχου για την κατασκευή του έργου μετά από σχετικό κλειστό διαγωνισμό, όπου υποδέχθηκε τρεις οικονομικές και τεχνικές προσφορές.

Σε ότι αφορά το project Skyline, όπου η Premia συμμετέχει με 25% στην εταιρεία που από κοινού με την Dimand θα αναλάβει το 65% της διαχείρισης 573 ακινήτων, εκτιμάται ότι έως το τέλος α’ εξαμήνου του 2023 θα έχει ολοκληρωθεί η συναλλαγή και θα αρχίσει η σταδιακή μεταβίβαση ακινήτων.

Πέραν των παραπάνω και των projects σε φοιτητικές εστίες, η Premia αναμένεται να ενισχύσει την παρουσία της στα βιομηχανικά ακίνητα, και σύμφωνα με τον κ. Μαρκάζο εκτιμάται ότι μέσα στο 2023 ενδεχομένως να προστεθεί ένα ακόμη οινοποιείο.

Ο συνολικός προϋπολογισμός επενδύσεων (με ξένα και ίδια κεφάλαια) της Premia έως το το τέλος του α’ εξαμήνου του 2024, αφορούσε σε επενδύσεις ύψους 150 εκατ. ευρώ, ενώ μέχρι σήμερα έχουν ήδη ολοκληρωθεί συναλλαγές ύψους 30 εκατ. ευρώ. Η εξέλιξη του επενδυτικού πλάνου ωστόσο κατά τον κ. Μαρκάζο εξαρτάται και από τους χρόνους ωρίμανσης συζητήσεων και διαδικασιών, οπότε ενδέχεται σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα ο ρυθμός εκτέλεσης επενδύσεων να αλλάξει.

Στο «κάδρο» δε έβαλε το επιτοκιακό περιβάλλον, την αύξηση κόστους υλικών και την τεχνική διαθεσιμότητα των κατασκευαστών να ανταποκριθούν σε ανάγκες υλοποίησης έργων ως παραμέτρους που ενδεχομένως να οδηγήσουν σε συγκράτηση του επενδυτικού ρυθμού της ΑΕΕΑΠ.

Τέλος σημειώνεται ότι η διοίκηση της εταιρείας πρότεινε και εγκρίθηκε η διανομή μερίσματος 0,02 ευρώ ανά μετοχή αλλά και η διάθεση stock options σε όλους τους εργαζομένους της εταιρείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v