Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φύτευσε 270 ελιές στην Άμφισσα η EY Ελλάδος

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, EY Ripples, που έχει ως στόχο να επηρεάσει θετικά τις ζωές 1 δισ. ανθρώπων παγκοσμίως, μέχρι το 2030.

Φύτευσε 270 ελιές στην Άμφισσα η EY Ελλάδος

Η ΕΥ Ελλάδος συμμετείχε στην πρωτοβουλία «Ξαναφυτεύουμε τους Καμένους Δελφικούς Ελαιώνες», για τη στήριξη των αγροτών και του φυσικού οικοσυστήματος της περιοχής της Άμφισσας, μέσα από την αναφύτευση των ελαιώνων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Ιουλίου 2022.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023, 50 εθελοντές της ΕΥ Ελλάδος, συμμετείχαν σε δράση φυτεύοντας συνολικά 270 δενδρύλλια ελιάς. Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, EY Ripples, που στόχο έχει να επηρεάσει θετικά τις ζωές 1 δισεκατομμυρίου ανθρώπων παγκοσμίως, μέχρι το 2030.

Η πρωτοβουλία ακολουθεί προηγούμενες ανάλογες δράσεις της ΕΥ, όπως η φύτευση 100 δένδρων στον Νέο Βουτζά Αττικής το 2020, και τη δωρεά για τη φύτευση 1.750 ελιών στην Αρχαία Ολυμπία το 2022, περιοχές που είχαν επίσης πληγεί από καταστροφικές πυρκαγιές, συμβάλλοντας στην αποκατάσταση του φυσικού οικοσυστήματος, αλλά και στην τόνωση των τοπικών κοινοτήτων.

Σχολιάζοντας τη δράση των εθελοντών της ΕΥ, ο κ. Γιώργος Παπαδημητρίου, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥ Ελλάδος, ανέφερε:

«Η κλιματική κρίση δεν αποτελεί ένα αόριστο πρόβλημα για τις μελλοντικές γενιές, αλλά μία υπαρκτή απειλή με επιπτώσεις που βιώνουμε ήδη σήμερα. Η ΕΥ παγκοσμίως, έχει δεσμευτεί σε συγκεκριμένους στόχους μείωσης των εκπομπών άνθρακα, και υποστηρίζει τους πελάτες της στην επίτευξη αντίστοιχων φιλόδοξων στόχων. Παράλληλα, όμως, και με την ενεργή συμμετοχή των ανθρώπων μας, αναλαμβάνουμε δράσεις, όπως η αναφύτευση των ελαιώνων της Άμφισσας, για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής και την υποστήριξη των τοπικών κοινοτήτων. Θέλω να συγχαρώ τους εθελοντές μας για την ευαισθησία τους και τη συμμετοχή τους στη σημαντική αυτή προσπάθεια».

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στο ey.com/gr ή επικοινωνήστε με:

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v