Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εξαγορά στο cyber security συζητά η Performance

Αξιόλογη αύξηση σε έσοδα και κέρδη αναμένει φέτος η διοίκηση της εισηγμένης. Τα σχέδια για εξαγορές και η προετοιμασία για μετάταξη στην Κύρια Αγορά του ΧΑ εντός του 2023.

Εξαγορά στο cyber security συζητά η Performance

Σε συζητήσεις με στόχο την εξαγορά εταιρείας που δραστηριοποιείται στον χώρο του cyber security βρίσκεται η Performance Technologies, δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης Διονύσης Χιντζίδης, στο περιθώριο της χθεσινής τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας, συμπληρώνοντας πως «σε ορισμένους τομείς έχουμε επιλέξει να επεκταθούμε οργανικά, ενώ σε κάποιους άλλους σκοπεύουμε να το πράξουμε μέσω εξαγορών».

Ωστόσο, παρά την πρόθεση της Performance Technology για εξαγορές, η εταιρεία δεν προτίθεται να συνδυάσει τη δρομολογούμενη μετάταξή της από την Εναλλακτική στην Κύρια Αγορά του ΧΑ που αναμένεται να υλοποιηθεί μέσα στο 2023 με αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου (διαθέτει άλλωστε θετικό καθαρό ταμείο).

Αντίθετα, η μετάταξη θα γίνει απλά μέσω μιας σχετικής αίτησης και μιας προετοιμασίας που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη, προκειμένου η εταιρεία να ανταποκρίνεται πλήρως στους όρους της Εταιρικής Διακυβέρνησης και γενικότερα των ESG κριτηρίων, όπως απαιτείται από τους κανονισμούς.

Ήδη η εταιρεία έχει προσαρμόσει σχετικά το διοικητικό της συμβούλιο, έχει εγκρίνει τη σχετική πολιτική καταλληλότητας των μελών του Δ.Σ. και θα προχωρήσει στις επόμενες απαιτούμενες κινήσεις όπως π.χ. στη σύσταση επιτροπών, κ.λπ.

Βελτίωση επιδόσεων

Σύμφωνα με τον CEO της εισηγμένης, οι επενδύσεις που υλοποιήθηκαν μέσα από τα κεφάλαια τα οποία αντλήθηκαν από την τελευταία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, άρχισαν ήδη να αποδίδουν καρπούς.

Συγκεκριμένα, ο Διονύσης Χιντζίδης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων:

  • Στην αξιοσημείωτη συνεισφορά της εξαγορασθείσας εταιρείας Adaptera.
  • Στην επέκταση της Performance σε έργα του δημόσιου τομέα, με τις πρώτες συμβάσεις να έχουν ήδη αναληφθεί ενώ διεκδικούνται και άλλες.
  • Στη δραστηριοποίηση στον χώρο των διεθνών ερευνητικών προγραμμάτων, μέσα από την ανάληψη συντονισμού ευρωπαϊκού έργου ύψους δύο εκατ. ευρώ στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, στο πλαίσιο του καινοτόμου προγράμματος Digital Europe για την εκτέλεση του έργου Tracy της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Θα επιδιωχθούν και άλλες τέτοιες αναλήψεις έργων.
  • Στην ανάπτυξη του Cloud Business Unit το οποίο απέφερε πέρυσι μικτά κέρδη της τάξεως των 600 χιλ. ευρώ και φέτος αναμένεται να συνεισφέρει μικτά κέρδη της τάξεως του 1,5 εκατ. ευρώ.

Η Performance παρακολουθεί με επιτυχία την εξελικτική πορεία τόσο των πελατών της όσο και τις ραγδαίες εξελίξεις της τεχνολογίας, με αποτέλεσμα κατά τα τελευταία χρόνια να έχει επεκταθεί σε νέους χώρες, να σημειώνει πολύ ικανοποιητική πορεία, ανέφερε ο Δ. Χιντζίδης.

Σε ό,τι αφορά τη φετινή πορεία της Performance, για το πρώτο φετινό εξάμηνο η διοίκηση εκτιμά ότι ο κύκλος εργασιών της εισηγμένης θα αυξηθεί κατά 35% και τα μικτά κέρδη της κατά 20%. Στους στόχους της είναι τα μικτά κέρδη να φτάσουν στο σύνολο της χρήσης γύρω στα 15 εκατ. ευρώ, από τα 12,93 εκατ. του 2022. Εκτιμάται ότι κοντά στο 60% των εσόδων της εταιρείας είναι επαναλαμβανόμενο.

Η χθεσινή γενική συνέλευση ενέκρινε την πρόταση της διοίκησης για διανομή μερίσματος 0,0421 ευρώ ανά μετοχή (+18% σε σχέση με πέρυσι), το οποίο θα διανεμηθεί στις 3 Ιουλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v