Πάνω από 270 επιχειρηματικές συναντήσεις στην 1η «Forward Green» ΔΕΘ-Helexpo

Η φετινή διοργάνωση φιλοξένησε συνολικά 138 εκθέτες, 107 άμεσους από Ελλάδα, Γερμανία, Βουλγαρία και Ελβετία και 31 έμμεσους από Βουλγαρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Ιρλανδία Ιταλία, Κίνα, Πορτογαλία και Φινλανδία. Οι θεματικές.

Πάνω από 270 επιχειρηματικές συναντήσεις στην 1η «Forward Green» ΔΕΘ-Helexpo

Σε πάνω από 270 ανήλθαν οι επιχειρηματικές συναντήσεις συνεργασίας που έγιναν μεταξύ εκπροσώπων από 54 ελληνικές και 43 ξένες εταιρείες στο πλαίσιο της 1ης Διεθνούς Έκθεσης Κυκλικής Οικονομίας «Forward Green» (8-10/6), η οποία αποτελεί το νέο πρωτοποριακό εγχείρημα της ΔΕΘ-Helexpo ακόμη και για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, με εστίαση σε θέματα της κυκλικής οικονομίας, του μοντέλου δηλαδή «επαναχρησιμοποιώ-επισκευάζω-ανανεώνω-ανακυκλώνω».

Οι επιχειρηματικές συναντήσεις συνεργασίας διοργανώθηκαν από τη ΔΕΘ-HELEXPO και το Enterprise Europe Network Hellas του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδας (ΣΒΕ), ενώ έγιναν και άλλες στα σταντ των εκθετών.

Όπως αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η διοργανώτρια ΔΕΘ-Helexpo, η «Forward Green» αποτελεί μία από τις ελάχιστες εκθέσεις αυτού του αντικειμένου, με επαγγελματική και επιχειρηματική κατεύθυνση στην ΕΕ και αυτή η πρώτη διοργάνωση «στέφθηκε με επιτυχία».

Η φετινή διοργάνωση φιλοξένησε συνολικά 138 εκθέτες, 107 άμεσους από Ελλάδα, Γερμανία, Βουλγαρία και Ελβετία και 31 έμμεσους από Βουλγαρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Ιρλανδία Ιταλία, Κίνα, Πορτογαλία και Φινλανδία. Παράλληλα, υποδέχθηκε 60 ξένους εμπορικούς επισκέπτες από Βουλγαρία, Γερμανία, Νότια Κορέα, Ρουμανία, Κύπρο, Πορτογαλία και Πολωνία. Μεγάλη ήταν η δυναμική της Βουλγαρίας, η οποία ήταν η τιμώμενη χώρα της «Forward Green», και συμμετείχε με 32 επιχειρήσεις, αλλά και με πολλούς θεσμικούς εκπροσώπους της και στελέχη επιχειρήσεων στα πάνελ του φόρουμ που διοργανώθηκε για την κυκλική οικονομία.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές της έκθεσης, μεγάλο ενδιαφέρον συγκέντρωσαν όλες οι θεματικές του φόρουμ για την κυκλική οικονομία, με θέμα «Το παρόν και το μέλλον της Κυκλικής Οικονομίας», το οποίο και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία Improvetech και το Ελληνο-Γερμανικό Επιμελητήριο, υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), με χορηγό τη MOTOR OIL και υποστηρικτές το Εμκποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών και τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού.

Πλούσιες ήταν και οι δράσεις του 2oυ Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας του δήμου Θεσσαλονίκης Thess Clean-Thess Green, ενώ πολλές, και με θέματα που κάλυψαν όλα τα πεδία της κυκλικής οικονομίας, ήταν και οι παράλληλες εκδηλώσεις στο Open Stage της Forward Green.

Στη Forward Green και η τέχνη είχε την τιμητική της, καθώς πραγματοποιήθηκε η CIRCULART, μια εικαστική πρόταση, όπου πέντε πολύ σημαντικοί καλλιτέχνες της νεότερης γενιάς παρουσίασαν τα έργα τους από ανακυκλώσιμα υλικά. Επίσης, οι επισκέπτες είδαν από κοντά και τα 61 έργα που επελέγησαν από τον διαγωνισμό ζωγραφικής που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ με θέμα «Οι νέοι ζωγραφίζουν το μέλλον», υπό την οργανωτική ευθύνη της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας σε συνεργασία με την Κοσμητεία της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ και την υποστήριξη της ΔΕΘ-Helexpo.

Στο πλαίσιο της «Forward Green», στις 10/6 υπογράφτηκε στα γραφεία της ΔΕΘ-HELEXPO, σύμβαση «Παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών για την ανάπτυξη του Κλιματικού Συμβολαίου Πόλης (Climate City Contact) στο δήμο Τρικκαίων», προκειμένου να υποστηριχθεί η ένταξη της πόλης στις 100 Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες Πόλεις της Ευρώπης μέχρι το 2030.

Τη σύμβαση υπέγραψαν ο δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΠΕ», Αθανάσιο Κουλουτμπάνη και τον ιδρυτή και Managing Director της «MELLON LABS EE», Κυριάκο Τσιτουρίδη, παρουσία του επικεφαλής της ΔΕΘ-Helexpo Τάσου Τζήκα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v