Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intracom: Προγραμματίζει επενδύσεις 500 εκατ. ευρώ

Οι επενδυτικές ευκαιρίες στον χώρο του real estate οδήγησαν στη δημιουργία της Intracom Properties, τόνισε ο Σωκράτης Κόκκαλης. Εκλεισε 50 χρόνια στον όμιλο, τα επόμενα βήματα.

Intracom: Προγραμματίζει επενδύσεις 500 εκατ. ευρώ

Σε επενδύσεις 500 εκατ. ευρώ θα προχωρήσει μέσα στο επόμενο διάστημα η Intracom, η οποία ολοκλήρωσε την πώληση της Intracom Defense πριν από δύο ημέρες έναντι 60 εκατ. ευρώ.

Η πώληση αυτή οδήγησε στον μετασχηματισμό της Intracom Holdings από μια εταιρεία συμμετοχών σε παραγωγικές δραστηριότητες σε εταιρεία επενδύσεων.

Όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Δημήτριος Κλώνης, κατά την ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων, το επόμενο διάστημα η Intracom Holdings θα προχωρήσει σε επενδύσεις περίπου 500 εκατ. ευρώ, με σημείο αιχμής την τεχνολογία.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Intracom Holdings Σωκράτης Κόκκαλης σε σύντομη παρέμβασή του σχολίασε τις επενδυτικές ευκαιρίες που βρίσκονται στην Ελλάδα, με πιο ασφαλείς τις επενδύσεις στον τομέα των ακινήτων. Μάλιστα τόνισε ότι αυτός ήταν και ο λόγος που «ιδρύθηκε η Intracom Properties, ενώ προέκυψε η συνεργασία και πρόκειται να γίνει η συγχώνευση με την Κλουκίνας-Λάππας, από όπου ο τομέας του Mothercare δεν είναι στόχος της εταιρείας μας, αλλά επειδή είναι ένας τομέας ο οποίος δραστηριοποιείται αρκετά χρόνια, έχει ένα καλό brand name και θα υπάρξει η συνέχεια μίας καλής πορείας και θα συμμετέχουμε σε αυτή την εταιρεία».

Αναφερόμενος στις αγορές που «κοιτάζει» η Intracom, είπε ότι είναι αρκετές ενώ έκανε ειδική αναφορά στη Λατινική Αμερική, την οποία χαρακτήρισε «δύσκολη» αλλά αναπτυσσόμενη αγορά.

Στη νέα θυγατρική της Intracom Holdings με δραστηριότητα το real estate, Intracom Properties, έχει εισφερθεί η ακίνητη περιουσία του ομίλου αξίας 63 εκατ. και βρίσκεται σε εξέλιξη η εξαγορά και στη συνέχεια η συγχώνευση με την Κλουκίνας - Ι. Λάππας (Κ.Λ.Μ.), η οποία διαθέτει ακίνητα αξίας 113 εκατ. ευρώ.

Ο όμιλος και η Intralοt

O κ. Κόκκαλης απαντώντας σε ερώτηση για την προοπτική απόκτησης από την Intracom Holdings ποσοστού στην Intralοt ήταν καταφατικός. «Η μόνη μας δραστηριότητα είναι στον κλάδο των επενδύσεων, σε διάφορες εταιρείες σε Ελλάδα ή εξωτερικό, τις οποίες αξιολογούμε ανάλογα με την πιθανή απόδοσή τους. Η πώληση της Defense σε ισραηλινά κεφάλαια και η συμμετοχή τους στην Aviation δημιουργούν μεγάλες προοπτικές. Η συμμετοχή των Ισραηλινών είναι πολύ σημαντική και η πρώτη εκτός Ισραήλ», τόνισε και συνέχισε: «Ελπίζουμε να κάνουμε καλές επιλογές και κάθε χρόνο η εταιρεία να λαμβάνει σημαντικά μερίσματα».

Καταλήγοντας ανέφερε ότι έκλεισε 50 χρόνια εργαζόμενος στις εταιρείες του ομίλου. «Έχω κάποιες δυνάμεις ακόμη και κάποιες σκέψεις, κυρίως όμως θέλουμε να επιλέξουμε νέα παιδιά, για να μπορέσουν να συνεχίσουν το έργο που ξεκίνησε η Intracom», είπε.

Επιστροφή κεφαλαίου

Η λήψη απόφασης για επιστροφή στους μετόχους €0,12 ανά μετοχή, μέσω μείωσης του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας κατά το ποσόν των € 10.032.000, παραπέμπεται στην επαναληπτική Γενική Συνέλευση της 22/6/2023.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v