Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνηση της Alpha Bank για έξοδο στις αγορές με έκδοση τίτλου senior preferred

Στόχος είναι η άντληση 400 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για τη δεύτερη έκδοση φέτος. Η διάρκεια του τίτλου είναι έξι έτη με δικαίωμα ανάκλησης μετά τα πρώτα πέντε χρόνια.

Κίνηση της Alpha Bank για έξοδο στις αγορές με έκδοση τίτλου senior preferred

Το γόνιμο επενδυτικό ενδιαφέρον που δημιουργήθηκε μετά την παρουσίαση του 3ετούς business plan αξιοποιεί η διοίκηση της Alpha Bank και προσφεύγει ακόμα και σήμερα στις αγορές με έκδοση ομολόγου senior preferred ενώ αντίστοιχες εκδόσεις ετοιμάζουν το προσεχές διάστημα και οι υπόλοιπες ελληνικές τράπεζες.

  • Η έκδοση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της κάλυψης των απαιτήσεων MREL και στόχος είναι η άντληση κεφαλαίων ύψους 400 εκατ. ευρώ.
  • Πρόκειται για την δεύτερη έκδοση της φετινής χρονιάς. Η διάρκειά του τίτλου είναι 6 έτη με δικαίωμα ανάκλησης μετά τα πρώτα πέντε χρόνια.

Σύμφωνα με πηγές της τράπεζας «η έκδοση αξιοποιεί την ιδιαίτερα θετική αποδοχή του νέου στρατηγικού πλάνου από την επενδυτική κοινότητα, μετά το investor day της 7ης Ιουνίου αλλά και τις θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, ενόψει και της επιστροφής σε επενδυτική βαθμίδα».

Σύμβουλοι της έκδοσης είναι οι: Goldman Sachs Bank Europe SE, IMI-Intesa Sanpaolo, Morgan Stanley Europe SE, Nomura και UBS Investment Bank ως Joint Bookrunners. Το υπό έκδοση ομόλογο αναμένεται να λάβει αξιολογήσεις Ba3/BB -από Moody's και S&P.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η στρατηγική εκδόσεων των ελληνικών τραπεζών για το 2023 μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαίου απέκτησε εμπροσθοβαρές χαρακτήρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v