Όμιλος Softone: Αύξηση 40,7% στα έσοδα

Σύμφωνα με τις προβλέψεις για το 2023, ο όμιλος θα παρουσιάσει κύκλο εργασιών €49 εκατ., με EBITDA €12,8 εκατ.

Όμιλος Softone: Αύξηση 40,7% στα έσοδα

Τα οικονομικά μεγέθη 2022 ανακοίνωσε ο όμιλος Softone. Για μία ακόμη χρονιά, σημαντική άνοδο παρουσίασαν όλοι οι δείκτες απόδοσης του ομίλου, συμπεριλαμβανομένων του κύκλου εργασιών που αυξήθηκε κατά +40,7% (αγγίζοντας τα €36,2 εκατ.) και της κερδοφορίας EBITDA που εμφάνισε αύξηση +33% (€8,3 εκατ.). Αναφορικά με το πρώτο 3μηνο του 2023, ο κύκλος εργασιών έχει διαμορφωθεί στα €11 εκατ., καταγράφοντας αύξηση +40,8%, ενώ αντίστοιχα η κερδοφορία ανήλθε στα €4,6 εκατ., μια αύξηση της τάξεως του 42,6%.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις για το 2023, ο όμιλος SOFTONE υπολογίζει ότι ο κύκλος εργασιών θα διαμορφωθεί στα €49 εκατ., με EBITDA €12,8 εκατ., θέτοντας τις βάσεις για ακόμη πιο ισχυρές επιδόσεις και το 2024. Επιπλέον, εκτιμάται ότι η συμμετοχή των Cloud υπηρεσιών θα εκτοξευθεί στο 57% το 2023, σημειώνοντας αύξηση +64%. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2022, τα επαναλαμβανόμενα έσοδα (recurring revenue) ξεπέρασαν το 75% του συνολικού κύκλου εργασιών, επιβραβεύοντας πρακτικά τη διαχρονική επένδυση του ομίλου SOFTONE στο Cloud και το μοντέλο Software-as-a-Service (SaaS).

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου εταιρειών SOFTONE, κ. Πάνος Μαρτίνης, δήλωσε: «Τα εξαιρετικά οικονομικά αποτελέσματα του 2022 αλλά και η θετική εξέλιξη των δεικτών και κατά την τρέχουσα χρονιά, πιστοποιούν με τον πλέον εμφατικό τρόπο την ηγετική θέση του ομίλου SOFTONE, ως απόρροια του μακροπρόθεσμου στρατηγικού σχεδιασμού και της ισχυρής διαφοροποίησης του επιχειρηματικού του μοντέλου. Με εχέγγυα την τεχνολογική καινοτομία, το ισχυρότερο δίκτυο συνεργατών, τις στοχευμένες εξαγορές και στρατηγικές συνεργασίες με εδραιωμένες εταιρείες εξειδικευμένων εφαρμογών λογισμικού, ο όμιλος SOFTONE οδηγεί σταθερά τις εξελίξεις στην εγχώρια αγορά του business software, παράγοντας υψηλή αξία για όλα τα μέλη του οικοσυστήματός του. Πιστοί στο στρατηγικό μας πλάνο, συνεχίζουμε δυναμικά να αναπτύσσουμε best-in-class προϊόντα και υπηρεσίες που καθιστούν τον όμιλο SOFTONE τον κορυφαίο 360ο πάροχο λύσεων ψηφιακού μετασχηματισμού στην ελληνική αγορά».

Στρατηγική Ηγεσίας

Διαθέτοντας υψηλή κεφαλαιακή επάρκεια, ο όμιλος SOFTONE ακολουθεί ένα επιτυχημένο εμπορικό μοντέλο που διασφαλίζει την ηγετική του θέση στην αγορά και διαμορφώνει ακόμη καλύτερες προοπτικές για το 2023, σημειώνει η σχετική ανακοίνωση. Η στρατηγική του οργανισμού βασίζεται σε έξι άξονες ανάπτυξης:

  • Πανελλαδικό δίκτυο 600+ εξειδικευμένων συνεργατών. Αριθμώντας πάνω από 600 εταιρείες σε όλη την Ελλάδα και 4.500 προγραμματιστές και συμβούλους (με 10.000+ πιστοποιήσεις), το δίκτυο συνεργατών του ομίλου SOFTONE αναπτύσσει μακροχρόνιες σχέσεις αξίας με τις επιχειρήσεις, υλοποιώντας λύσεις που ανταποκρίνονται απόλυτα στις απαιτήσεις της λειτουργίας τους. Ειδικότερα, για το 2022, η συνολική εκτιμώμενη παραχθείσα αξία του οικοσυστήματος του ομίλου SOFTONE ξεπέρασε τα €89 εκατ., με πρόβλεψη αυτή να υπερβεί τα €120 εκατ. το 2023.
  • Πρωτοπορία στο Cloud και τεχνολογίες αιχμής. Με περισσότερους από 50.000 πελάτες στο Cloud, η συμμετοχή των Cloud υπηρεσιών επί του συνολικού κύκλου εργασιών του ομίλου ανήλθε στο 47% το 2022 - ποσοστό ιδιαίτερα υψηλό ακόμη και για τα δεδομένα της ευρύτερης αγοράς της ΝΑ Ευρώπης (με τάση να υπερβεί το 57% στο τέλος του 2023).
  • Στρατηγικές εξαγορές με ισχυρή στόχευση. Με στόχο την επέκταση σε νέες αγορές και τη δημιουργία άμεσων συνεργειών, ο όμιλος SOFTONE προχώρησε σε πέντε στοχευμένες εξαγορές την περίοδο 2022-23 (Ελλάδα: IMPACT, cosmoONE, REGATE και AppSoft, Ρουμανία: QBS). Αξίζει να σημειωθεί πως η ένωση των εταιρειών SoftOne, IMPACT και cosmoONE επιτυγχάνει τη διασύνδεση 350.000 επιχειρήσεων (προμηθευτών και πελατών) σε μία κοινή πλατφόρμα, ενώ αυτή των 2 πρώτων ειδικότερα, έχει οδηγήσει στη δημιουργία του μεγαλύτερου Πιστοποιημένου Παρόχου Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης στην Ελλάδα, ο οποίος έχει ήδη διαβιβάσει περισσότερα από 100 εκ. παραστατικά (το 70% του συνόλου των παραστατικών που έχουν διαβιβαστεί στην πλατφόρμα myDATA της ΑΑΔΕ από λύσεις ΥΠΑΗΕΣ).
  • Διευρυμένο portfolio λύσεων business software. Η εμπορική αξιοποίηση μίας σειράς προϊόντων και υπηρεσιών που αναπτύσσονται in-house, σε συνδυασμό με την ενσωμάτωση των εταιρειών που έχουν εξαγοραστεί, συνθέτουν ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο καινοτόμων ψηφιακών λύσεων που καλύπτει πλήρως τις ανάγκες μετασχηματισμού τόσο των back-office όσο και των front-office διαδικασιών των σύγχρονων επιχειρήσεων.
  • Σταθερή διείσδυση σε διεθνείς αγορές. Επενδύοντας επί σειρά ετών στην επέκταση των δραστηριοτήτων του στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης, ο όμιλος SOFTONE διαθέτει πλήρως στελεχωμένα γραφεία σε Ρουμανία, Βουλγαρία και Κύπρο, αναπτύσσει σταθερά το δίκτυο των συνεργατών του και εξελίσσει τα προϊόντα του ώστε να προσαρμόζονται στις ιδιαίτερες απαιτήσεις λειτουργίας των τοπικών επιχειρήσεων, επιτυγχάνοντας το 2022 αύξηση του κύκλου εργασιών, στις συγκεκριμένες αγορές, άνω του 50%.
  • Πολυδιάστατο Executive Team και ΔΣ διεθνούς εμβέλειας. Η στρατηγική ανάπτυξης του ομίλου SOFTONE υλοποιείται με συνέπεια από την έμπειρη και καταρτισμένη διοικητική ομάδα του ομίλου, η οποία πλαισιώνεται από ένα μετοχικό συμβούλιο καταξιωμένων προσωπικοτήτων της ελληνικής αλλά και της διεθνούς αγοράς business software, με διευρυμένη οπτική, εκτεταμένη γνώση και ισχυρή θέληση για πρωτοπορία και καινοτομία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v