Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στρατηγική συνεργασία «Ξινό νερό» Φλώρινας με Prodrinks

Η Prodrinks αναλαμβάνει την διάθεση σε πανελλαδική κλίμακα του προϊόντος της δημοτικής επιχείρησης του Αμύνταιου σε όλες τις διαθέσιμες και διατιθέμενες εμφιαλώσεις, καθώς επίσης συμβουλευτικό ρόλο σε θέματα παραγωγής και εμπορικής πολιτικής.

Στρατηγική συνεργασία «Ξινό νερό» Φλώρινας με Prodrinks

Η δημοτική επιχείρηση του Αμύνταιου, γνωστή για τα προϊόντα «Ξινό Νερό Φλώρινας» περνά σε νέα εποχή, με τη στρατηγική αποκλειστική με την Prodrinks Ε.Π.Ε. και στόχο να αυξήσει το κύκλο εργασιών της και να επεκταθεί σε νέες αγορές.

Η Prodrinks Ε.Π.Ε. αναλαμβάνει την διάθεση σε πανελλαδική κλίμακα του προϊόντος «Ξινό Νερό» σε όλες τις διαθέσιμες και διατιθέμενες εμφιαλώσεις. Επιπλέον, αναλαμβάνει συμβουλευτικό ρόλο για την ανάπτυξη, τον εκσυγχρονισμό της γραμμής παραγωγής και εν γένει του εργοστασίου εμφιάλωσης καθώς και την καθοδήγηση σε θέματα εμπορικής πολίτικής και εδραίωσης του brand στην αγορά.

Πρόκειται για τη φυσική εξέλιξη μιας εποικοδομητικής συνεργασίας που τα τελευταία εννέα χρόνια έχει οδηγήσει το προϊόν σε διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης, και μάλιστα υπό εξαιρετικά δυσμενείς οικονομικές συνθήκες.

Ήδη η τοπική κοινωνία επωφελείται άμεσα από την αύξηση της παραγωγής μετατρέποντας το Αμύνταιο σε σημαντικό οικονομικό κέντρο με προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης όχι μόνο του νομού Φλώρινας αλλά ολόκληρης της Μακεδονίας.

Η Prodrinks ιδρύθηκε το 2007 από τους Λουκά και Σπύρο Σπυρόπουλο, με κύριο αντικείμενο την διανομή αλκοολούχων ποτών, χυμών, αναψυκτικών και νερών. Ο Λουκάς Σπυρόπουλος είχε ήδη 20ετή πορεία στον κλάδο των τροφίμων και ποτών πριν ιδρύσει την Prodrinks Ε.Π.Ε. Το portfolio της περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το σουηδικό brand Kopparberg - το οποίο έφτασε να είναι πρώτο στην κατηγορία του σε πωλήσεις στην Ελλάδα - το ιταλικό νερό San Benedetto και αρκετά άλλα premium spirits όπως το Papa’s Pilar Rum, Herno Gin, Sir Edmond Gin, Mackmyra Swedish Single Malt Whisky, Rumsbury Vodka κ.α.

Ο τζίρος της εταιρίας εμφάνισε άνοδο 64,7% το 2022 σε σχέση με το 2021 (Από 4.763.836,78€ το 2021 σε 7.842.236,94€ το 2022).

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Prodrinks κος Λουκάς Σπυρόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την επίτευξη της συμφωνίας ένταξης των προϊόντων Ξινό Νερό στο portfolio της εταιρίας μας καθώς εκτός από το εμπορικό ενδιαφέρον, η εν λόγω συνεργασία έχει και συναισθηματικό υπόβαθρο. Εδώ και εννέα έτη έχουμε καταβάλει μια σημαντική προσπάθεια για την ενίσχυση των πωλήσεων αυτού του εξαιρετικού προϊόντος και καταφέραμε να έχουμε διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης του. Είναι όμως επίσης σημαντικό πως από αυτήν την προσπάθεια, επωφελείται και η τοπική κοινότητα Ξινό Νερό που ανήκει στο δήμο Αμυνταίου καθώς και ευρύτερα ο δήμος Αμυνταίου».

Ο Δήμαρχος Αμυνταίου κος Άνθιμος Μπιτάκης, δήλωσε: «Η συνεργασία με την Prodrinks εγγυάται την ανάπτυξη του δήμου μας. Έχει καταγραφεί πράγματι μια εκρηκτική ανάπτυξη την τελευταία περίοδο η συνέχεια της οποίας εξασφαλίζεται με τους όρους της εν λόγω συνεργασίας. Συγκεκριμένα η συμφωνία με την Prodrinks όχι μόνο θα διατηρήσει τις νέες θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν το τελευταίο διάστημα από την αύξηση της παραγωγής (αναφέρομαι στη 2η βάρδια που πλέον είναι σε λειτουργία στο εργοστάσιο της Ξινό Νερό Μονομετοχικής Α.Ε. ΟΤΑ) αλλά θα τις αυξήσει περαιτέρω συμβάλλοντας στην ανάκαμψη της περιοχής στην οποία έχουν δημιουργηθεί νέες συνθήκες μετά την απόφαση απολιγνιτοποίησης του δήμου μας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v