Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πόλεμος Μαρινάκη με NOVA-Σταθόπουλο με καταγγελίες για ψεύδη, «μαύρο» και προσφυγές στη δικαιοσύνη

Η NOVA καταγγέλλει «δυσφημιστική καμπάνια με σωρεία ψευδών δηλώσεων». Υποστηρίζει ότι δέχτηκε απαιτήσεις για παράλογες αυξήσεις στις οποίες δεν ενδίδει. Για «μαύρο» μιλάει ο όμιλος Μαρινάκη προαναγγέλλοντας προσφυγή στη δικαιοσύνη κατά της NΟVA.

Πόλεμος Μαρινάκη με NOVA-Σταθόπουλο με καταγγελίες για ψεύδη, «μαύρο» και προσφυγές στη δικαιοσύνη

«Η Nova αναστέλλει την αναμετάδοση του MEGA Channel μέσω των συνδρομητικών υπηρεσιών της», γνωστοποιεί η εταιρεία με ανακοίνωσή της με την οποία αποκρούει τα επιχειρήματα που διατυπώθηκαν σε ρεπορτάζ του καναλιού για την ίδια υποστηρίζοντας μάλιστα ότι «είναι πολύ απογοητευτικό ότι το MEGA Channel κάνει κατάχρηση της δύναμης των μέσων του για να επηρεάσει τις επιχειρηματικές αποφάσεις των συνεργατών του».

Όπως υποστηρίζει:

«Η παραπάνω απόφαση έρχεται σε συνέχεια απαιτήσεων για υπέρογκες και παράλογες αυξήσεις για τρεισήμισι φορές υψηλότερα δικαιώματα αναμετάδοσης σήματος μέσω συνδρομητικών υπηρεσιών. Η Nova παραμένει θετική σε επαναδιαπραγμάτευση για τη συνέχιση της συνεργασίας εντός λογικών και αμοιβαίως επωφελών όρων.

Ως αποτέλεσμα αυτού, έχει ξεκινήσει από χτες δυσφημιστική καμπάνια με σωρεία ψευδών ισχυρισμών και δηλώσεων ενάντια στη Nova και τη United Group, και την αξιοπιστία τους αναφορικά με την υλοποίηση των δεσμεύσεών τους για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Οι ισχυρισμοί αυτοί είναι τελείως ανυπόστατοι και στόχο έχουν να πλήξουν την εταιρεία μας, τους εργαζόμενούς μας, τους πελάτες μας και τους χιλιάδες Έλληνες πολίτες που θα ωφεληθούν από τις επενδύσεις που πραγματοποιεί η Nova. Είναι πολύ απογοητευτικό ότι το MEGA Channel κάνει κατάχρηση της δύναμης των μέσων του για να επηρεάσει τις επιχειρηματικές αποφάσεις των συνεργατών του. Η χρήση ιδίων μέσων για να ασκήσει κανείς αθέμιτη πίεση στους συνεργάτες του ώστε να δεχθούν παράλογους όρους, αποτελεί εντελώς απαράδεκτη συμπεριφορά. Δε θα υποκύψουμε σε αυτές τις μεθόδους, και θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά σε συνεννόηση με όλους τους αρμόδιους φορείς, ενάντια στην καταχρηστική μεταχείριση της εθνικής τηλεοπτικής συχνότητας για προσωπικό όφελος.

Η Nova, μέλος της United Group, του κορυφαίου παρόχου υπηρεσιών τηλεπικοινωνιών και media στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, είναι μία από τις παλαιότερες και μεγαλύτερες εταιρείες τηλεπικοινωνιών και media στην Ελλάδα, που έφερε την κινητή τηλεφωνία, το internet και τη συνδρομητική τηλεόραση για πρώτη φορά στην Ελλάδα, και έχει περίπου 4.000 εργαζόμενους και συνεργάτες και 300 καταστήματα πανελλαδικά.

Η Νέα Nova είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παίκτης στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών -στους τομείς σταθερής τηλεφωνίας και συνδρομητικής τηλεόρασης- και ένας από τους ισχυρότερους βραχίονες της United Group, συνεισφέροντας το 33% των συνολικών εσόδων της United Group που ανέρχονται σε 2.7 δισ. ευρώ.

Από το 2020 η United Group έχει ήδη επενδύσει 1.8 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, αποτελώντας έναν από τους μεγαλύτερους επενδυτές στη χώρα και έχει δεσμευτεί για επενδύσεις 2 δισ. ευρώ μέχρι το 2027, με τα 400 εκατ. Ευρώ εξ αυτών να έχουν ήδη επενδυθεί μέσα στο 2022 και το 1ο 6μηνο του 2023. Οι ισχυρισμοί του MEGA ότι ένα επενδυτικό πλάνο αυτής της κλίμακας, το οποίο ανακοινώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2022 με ορίζοντα υλοποίησης μέχρι το 2027, θα έπρεπε να έχει υλοποιηθεί μέσα σε μερικούς μήνες, είναι φαιδροί και δείχνουν καταφανώς τις πραγματικές προθέσεις που κρύβονται πίσω τους.

Η προσπάθεια παραπλάνησης των καταναλωτών και του ευρέως κοινού με ψευδείς πληροφορίες σχετικά με τη Nova, όπως ότι η Nova αδυνατεί να πληρώσει τα χρέη της, μπορούν να ερμηνευτούν μόνον ως άμεση επίθεση προς τη Nova και τους συμμετόχους της, επειδή αποτελεί υπολογίσιμο ανταγωνιστή προς τα συμφέροντά τους και γιατί αρνηθήκαμε να δεχθούμε μία παράλογη αύξηση σε δικαιώματα προβολής συνδρομητικής τηλεόρασης για ένα δωρεάν κανάλι. Το χρέος της Nova είναι μόνο x0.08 του EBITDA (κέρδη προ φόρων και αποσβέσεων) και η εταιρεία είναι επί της ουσίας άνευ χρέους μετά τη σημαντική επένδυση της United Group.

Παραμένουμε απτόητοι από αυτές τις δυσφημιστικές ενέργειες και συνεχίζουμε να υπηρετούμε την υπόσχεσή μας να παρέχουμε κορυφαίας ποιότητας υπηρεσίες τους πελάτες μας και να αποτελούμε δυναμικό υποστηρικτή του ψηφιακού μετασχηματισμού της Ελλάδας. Είμαστε εδώ γιατί πιστεύουμε στις προοπτικές της Ελλάδας, συνεχίζουμε δυνατότεροι γιατί το οφείλουμε στους ανθρώπους μας και στους πελάτες μας. Ήρθαμε για να μείνουμε».

Πρώτη αντίδραση του ομίλου Μαρινάκη μέσω in.gr

Στην παραπάνω ανακοίνωση αντέδρασε ο όμιλος Μαρινάκη ο οποίος μέσω δημοσιεύματος του in.gr καταγγέλλει ότι: «Χωρίς να σεβαστεί τα εκατομμύρια τηλεθεατές του Mega και τους συνδρομητές της η πλατφόρμα που ανήκει στον Σέρβο επιχειρηματία Ντράγκαν Σόλακ και στην BC Partners του Νίκου Σταθόπουλου αποφάσισε να διακόψει την μετάδοση του Mega».

Προαναγγέλλει προσφυγή στη δικαιοσύνη καθώς όπως γράφει το δημοσίευμα «το Μega σύμφωνα με πληροφορίες θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη για τις απαράδεκτες αιτιάσεις της Nova ότι ο σταθμός μετέδωσε σε ρεπορτάζ ψευδείς ισχυρισμούς για την εταιρεία. Άλλωστε, αν η Nova θεωρεί πως μεταδόθηκε ανακριβές ρεπορτάζ μπορεί να προσφύγει και εκείνη στη Δικαιοσύνη».

Μάλιστα, σημειώνει ότι το «"μαύρο" στο Mega μέσα από την πλατφόρμα της Nova θυμίζει άλλες εποχές και πρακτικές.

Η κίνηση της Nova να διακόψει την μετάδοση του Mega από την συνδρομητική πλατφόρμα της αποτελεί προσβολή προς τους τηλεθεατές οι οποίοι εμπιστεύονται το Mega έχοντας κατατάξει τόσο το ενημερωτικό όσο και το ψυχαγωγικό πρόγραμμα τους σταθμού στην πρώτη θέση της τηλεθέασης».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v