Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καραβίας: Ηλθε η ώρα της ανταμοιβής των μετόχων

Εμμεση ανταμοιβή των μετόχων η εξαγορά του 1,4% από το ΤΧΣ, καθώς αυξάνει τα κέρδη ανά μετοχή, τόνισε ο CEO της τράπεζας στη γενική συνέλευση. Επόμενος στόχος το μέρισμα 25% επί των κερδών του 2023.

Καραβίας: Ηλθε η ώρα της ανταμοιβής των μετόχων

«Ήρθε η ώρα της ανταμοιβής των μετόχων. Εφεξής η κατάλληλη ανταμοιβή τους θα βρίσκεται στο κέντρο του σχεδιασμού», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας στην ομιλία του στη γενική συνέλευση των μετόχων.

«Είστε μέτοχοι ενός δυναμικού και αναπτυσσόμενου οργανισμού με εξαιρετικές προοπτικές. Μας στηρίξατε. Ήσασταν διαρκώς στο πλευρό μας. Σήμερα, με την πρόταση εξαγοράς του 1,4% των μετοχών που κατέχει το ΤΧΣ, προχωράμε σε έμμεση ανταμοιβή καθώς αυξάνει τα κέρδη ανά μετοχή. Να είστε υπερήφανοι και αισιόδοξοι για την επένδυσή σας.

Επόμενος στόχος η διανομή μερίσματος ύψους 25% των κερδών του 2023», τόνισε ο κ. Καραβίας.

Στις θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και των τραπεζών αλλά και τις προκλήσεις που απαιτούν δημοσιονομική επαγρύπνηση αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Eurobank Γιώργος Ζανιάς στην ομιλία του στην Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων.

Όσον αφορά την κατάσταση της διεθνούς οικονομίας, τόνισε ότι παρατηρείται μια επιπεδοποίηση της καμπύλης καθώς η Covid υποχωρεί και η ενεργειακή κρίση έχει φθάσει σε σημείο ισορροπίας, μολονότι υφίσταται και επιβαρύνεται από την ανοδική νομισματική πολιτική.

Στις προκλήσεις της οικονομίας προέταξε το υψηλό δημόσιο χρέος, το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών και το έλλειμμα αποταμίευσης.

Η γενική συνέλευση ενέκρινε μεταξύ άλλων την εξαγορά του 1,4% των μετοχών από το ΤΧΣ με ελάχιστη τιμή το 1,1 ευρώ και μέγιστη το 1,9 ευρώ ανά μετοχή εντός των επόμενων έξι μηνών. 

* Δείτε τις ομιλίες, του CEO Φ. Καραβία και του πρόεδρου Γ. Ζανιά, καθώς και όλες τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης στη στήλη "Συνοδευτικό Υλικό"

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v